Όταν ο Τζόρνταν επέλεξε το... μπέιζμπολ (vid+pics)

jjb1Στα μέσα της δεκαετίας του '90 επιβεβαιώθηκε η κοινή γνώμη: «Ο Θεός έστειλε τον Μάικλ Τζόρνταν στην γη για να παίζει μπάσκετ». Και τίποτε άλλο. Μετά την δολοφονία του πατέρα του στις 23 Ιουλίου 1993, ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οπως δήλωνε εκείνες τις ημέρες «δεν έχω κάτι άλλο να δείξω» και έμεινε εκτός γηπέδων. Τουλάχιστον, όχι για πολύ. Αν και έμοιαζε τότε αποφασισμένος να μην ασχοληθεί ξανά με το μπάσκετ (κάτι που έκανε τελικά δύο χρόνια αργότερα) θέλησε να παραμείνει στον επαγγελματικό αθλητισμό μέσα από το... μπέιζμπολ.

Αρχικά επισκέφθηκε ένα ειδικό Ινστιτούτο στο Ιλινόις προκειμένου να εκετελεί με τη σωστή τεχνική τα βασικά του αθλήματος και αμέσως όλος ο Τύπος των ΗΠΑ έπεσε πάνω του. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής μπορεί να ήταν... εκστασιασμένα για το comeback του Τζόρνταν στη δράση, αλλά υπήρχαν και πολλές αμφιβολίες όσον αφορά την επιτυχία του και το κατά πόσο θα προστάτευε το όνομα που είχε «χτίσει» στο ΝΒΑ. 

«Ποτέ δεν φοβήκα την αποτυχία. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιμβαστείς. Είναι πραγματικότητα. Δεν γίνεται να είσαι πάντα πετυχημένος» είχε πει ο Μάικλ Τζόρνταν και ακολούθησε η διαχρονική του ατάκα: «Είμαι πολύ δυνατός για να δεχθώ την αποτυχία. Ομως δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν προσπάθησα...»

Στη συνέχεια έκανε ατομικές προπονήσεις στο «Κομίσκι Παρκ», την έδρα των Σικάγο Γουάιτ Σοξ, μαζί με παίκτες της ομάδας και το προπονητικό τιμ. «Επέλεξα να παίξω για να δω αν μπορώ να τα καταφέρω. Άλλωστε ήταν μια από τις επιθυμίες του πατέρα μου όταν ήμουν μικρός. Να παίξω επαγγελματικό μπέιζμπολ. Το κάνω και για εκείνον...» Στην πρώτη ομάδα των Γουάιτ Σοξ που έπαιρνε μέρος στο Major League Baseball δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε επαγγελματικό παιχνίδι.

Άλλωστε ήταν πολύ... πίσω σε σχέση με τους παίκτες της ομάδας και έπρεπε να πάρει την «κρυάδα» των χαμηλότερων κατηγοριών μέσα από τις θυγατρικές ομάδες των Σοξ.  Πάντως στις 7 Φεβρουαρίου 1994, μόλις 10 μέρες πριν γιορτάσει τα 31 του χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σικάγο Γουάιτ Σοξ, αλλά έκανε ντεμπούτο με τους Μπίρμιγχαμ Μπάρονς στις 8 Απριλίου 1994. Επίσης αγωνίστηκε για λίγο και στους Σκοτσντέιλ Σκόρπιονς ωστόσο οι επιδόσεις του δεν άγγιζαν ούτε στο ελάχιστο τις αντίστοιχες του μπάσκετ.

Το ήξερε. Το κατάλαβε. Και γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισε να παρατήσει πρόωρα την προσπάθεια που έκανε στο μπέιζμπολ προκειμένου να επιστρέψει ακόμα καλύτερος στο ΝΒΑ έναν χρόνο αργότερα... 

jb2

jb3

jb4

jb5