Φανέλα αλά..ΝΒΑ, αλλά και με ιστορία (pics)

pao olympiakos

Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν ήταν πρωτοπόρος σε ιδέες και μάλιστα σε εποχές που το επαγγελματικό μάρκετινγκ ήταν άγνωστο στον αθλητικό χώρο. 

Με αφορμή λοιπόν το εμφανισιακά νέο λουκ των «πρασίνων», η φανέλα αλά …ΝΒΑ είχε ξαναφορεθεί πριν από 30 χρόνια από την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Ο Μιχάλης Κυρίτσης με έντονες τις επιρροές από τα χρόνια της παραμονής του στην Αμερική, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι ομάδες του ΝΒΑ και του NCAA, έφερε καινοτόμες ιδέες όταν ανέλαβε την ομάδα. Μέσα σε δύο χρονιές ο Παναθηναϊκός είχε παρουσιαστεί με τρεις διαφορετικές εμφανίσεις. Μία απ΄ αυτές ήταν και οι «μακό» φανέλες, που τις πρωτοφόρεσε σε αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο (απ΄ όπου και η φωτό με πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Στεργάκο και αντιπάλους τους Γιάννη Κουκή, Αργύρη Καμπούρη).

24 4 84 kerkyra

«Σχεδίαζα σ’ ένα χαρτί τη φανέλα και το έδινα στη ΝΙΚΕ για να μας φτιάξει τις εμφανίσεις. Μάλιστα είχα σχεδιάσει κι ένα σήμα, που παρέπεμπε στο «logo» των Atlanta Hawks”, θυμάται ο Μιχάλης Κυρίτσης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εισήγαγε και την ιδέα των «τσιρλίντερς». Βρήκε μία ομάδα χορευτών, που παρουσιάστηκε στον αγώνα με τη Ρεάλ το 1984.

tsilre pao

Μιας και μιλάμε για στιλιστικές στιγμές, μακό φανέλες με το σήμα τυπωμένο πάνω τους, είχε φορέσει και ο Ολυμπιακός τη δεκαετία του ’70 (στο παρακάτω στιγμιότυπο από αγώνα Ολυμπιακού - Ηρακλή, με πρωταγωνιστές τους Ράμμο, Κατσαφάδο, Μπογατσιώτη), αλλά δεν διέφεραν από τα συνηθισμένα μακό μπλουζάκια και δεν επικράτησαν.   

olympiakos iraklis

Το ανήσυχο τμήμα μάρκετινγκ του Παναθηναϊκού φέρνει τώρα τη νέα μόδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτές τις φανέλες που λανσάρισε το ΝΒΑ, πρωτοφόρεσε η Εθνική Γαλλίας στο περυσινό Μουντομπάσκετ.

hertel france