O Γκριγκόνις το έχει ξανακάνει: Τα 2 buzzer beater νίκης μέσα σε έναν μήνα (vids)

grigonis

 

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το τριφύλλι μέσα στο Πριγκιπάτο, αφού ευστόχησε at the buzzer και χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό AKTOR με ένα μεγάλο τρίποντο. Μία από τις νίκες της σεζόν για την ομάδα του Αταμάν που σίγουρα θα δώσει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια στη Euroleague, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο.

Δύο νικητήρια buzzer beater σε έναν μήνα

Ο Λιθουανός περιφερειακός δεν είναι... καινούριος σε τέτοιες καταστάσεις. Το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν να πάρει την ευθύνη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε πίσω στη σεζόν 2020-21, τότε που αγωνιζόταν στη Ζάλγκιρις και είχε μάλιστα συμπαίκτη τον Τόμας Γουόκαπ.

Τότε λοιπόν ο Γκριγκόνις... χτύπησε δύο φορές at the buzzer σχεδόν μέσα σε ένα μήνα. Αρχικά στις 23 Δεκέμβρη όταν με σουτάκι μέσης απόστασης χάρισε τη νίκη στους Λιθουανούς επί της Μπάγερν για το 74-73. Για να φτάσουμε στις 27 Γενάρη, τότε που η Βαλένθια υποδέχθηκε τη Ζάλγκιρις. Εκεί καθάρισε και πάλι ο Μάριους. Πήρε την ευθύνη και με φοβερή πιρουέτα, απέφυγε δύο παίκτες των Ισπανών με midrange shot ξανά... εκτέλεσε τη Βαλένθια στο Φοντέτα.

Μάλλον από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μαζί του οι αντίπαλοι στις τελευταίες φάσεις των παιχνιδιών. Δεν πρέπει να τον αφήσεις ούτε δευτερόλεπτο.

Η δημιουργία του Παναθηναϊκού περνάει από τα χέρια του Σλούκα

Sloukas LOUK

Η απουσία του Κώστα Σλούκα στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει στερήσει από τον Παναθηναϊκό τον βασικό πόλο της δημιουργία και η απουσία του δείχνει για το πόσο πολύ δυσανόλογη είχε γίνει η αναλογία των ασίστ με τα λάθη στα τρία τελευταία ματς.

O... Robocop, Τόμας Γουόκαπ!

Walkup Juancho

 

Από τη σεζόν 2021-22 όταν και έφτασε στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό, ο Τόμας Γουόκαπ αφήνει ό,τι έχει στο παρκέ, με αποκορύφωμα το ξεκίνημα της φετινής σεζόν που παίζει χωρίς... ανάσα.

Από τον Πάσπαλιε στον Σπανούλη οι «διπλοί» πράκτορες των αιωνίων

sloukas37

Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και το αντίστροφο. Ο Κώστας Σλούκας ακολούθησε ένα μονοπάτι που άνοιξε το 1948 και έκτοτε έχουν περάσει σπουδαία ονόματα, όπως του Πάσπαλιε και του Σπανούλη.

Ο Λεσόρ είναι ο... άνθρωπος του pick n roll

lessort

O Ματίας Λεσόρ θα πάρει θέση στην ρακέτα του Παναθηναϊκού και το Gazzetta με την βοήθεια του Instat αναλύει τη χρονιά της εκτόξευσης του Γάλλου σέντερ στην Euroleague με τη φανέλα της Παρτίζαν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό ύστερα από 563 ημέρες!

Ponitka2

Έπρεπε να περάσουν 563 ημέρες για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να «σπάσει» το σερί των 14 συνεχόμενων νικών του Ολυμπιακού στα ντέρμπι «αιωνίων». Πρώτη «πράσινη» νίκη στο ΟΑΚΑ μετά τον Δεκέμβριο του 2019!