Το επόμενο βήμα του Αργύρη

 

 

Το «γοργόν και χάριν έχει» και στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το χρόνο. «Ζεστός» από την κατάκτηση του νταμπλ, κινήθηκε αστραπιαία, λες και είχε έτοιμο, πριν από τα πλέι οφ, το πλάνο της νέας περιόδου και θα περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι.

Μερεμέτια απομένουν για να συγκεκριμενοποιηθεί το ρόστερ. Ουσιαστικά μόνο η ανανέωση του συμβολαίου του Λάσμε μπορεί να τον καθυστερήσει κάπως, Κατά τάλλα με τις προσθήκες Φώτση, Γιάνκοβιτς, Παππά, ο Παναθηναϊκός «γέμισε». Μάλιστα η επιστροφή του Φώτση, θα καλύψει και το κενό που αφήνει με την αποχώρησή του ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Το σημαντικό είναι ότι οι πρωταθλητές δεν φτιάχνουν, όπως πέρυσι, νέα ομάδα. Έχουν πλέον κορμό για να αντέξει χρόνια και με έντονο το ελληνικό χρώμα. Αυτή η χρονιά δίδαξε πολλά σε όλους. Κατ’ αρχήν ήταν η καταξίωση του Έλληνα προπονητή. Τόσο στο πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι φίλαθλοι, αλλά και οι δημοσιογράφοι πήραν ένα μάθημα για τα βιαστικά συμπεράσματα. Δεν τους γέμιζε το μάτι ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι φτηνές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Την αποστομωτική απάντηση την πήραν με την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και με την πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Αλλά ας μην τα επαναλαμβάνουμε αυτά.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να απομυθοποιήσει τον Ομπράντοβιτς. Δεν είναι υπερβολή. Μία ομάδα από το μηδέν ο Σέρβος προπονητής δεν είχε δημιουργήσει. Πρωταθλητή ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και τον άφησε πέρυσι δευτεραθλητή.

 Η μαγκιά του Πεδουλάκη είναι ότι πήρε δευτεραθλητή τον Παναθηναϊκό και τον ανέδειξε πρωταθλητή, με το βάρος της προσωπικότητας του Ομπράντοβιτς, με την άδικη αμφισβήτηση και με καινούργιους παίκτες (πλην Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή).

Επίσης, όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός, που έχει παράδοση στα παιδικο-εφηβικά τμήματα, δεν ανέδειξε ένα δικό του παίκτη. Προτιμούσε έτοιμους, ψωνίζοντας πάντα από το πρώτο ράφι της αγοράς.

Να το νέο κίνητρο που έχει μπροστά του ο Αργύρης Πεσουλάκης και ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να ασχοληθεί και να προωθήσει τους «μικρούς» Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιώργο Διαμαντάκο που αποκτήθηκαν πέρυσι και αποτελούν την μεγαλύτερη επένδυση για τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς την πίεση και με λυμένα χέρια, μπορεί να το πετύχει αυτό. Θα εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο η δουλειά του και θα είναι ουσιαστικά παροχή έργου στην ομάδα. Το υλικό υπάρχει και ο Αργύρης είναι σε θέση τώρα να το αξιοποιήσει και να αποτελεί στο μέλλον ένα επιπλέον παράσημο στην καριέρα του.