Θα τους διώξουν όλους...

Να εκλιπαρείς για μία ώρα εκατό ανόητους να φύγουν από το γήπεδο και  να συνεχιστεί ο αγώνας, είναι κατάντια. Είναι προσβλητικό για τους προέδρους, για τους παίκτες για τον προπονητή, για τον δις πρωταθλητή Ευρώπης.

Να εξαντλούν (να καταπατιούν πιο σωστά) οι διαιτητές τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο κανονισμός, ένεκα σεβασμού προς τις δύο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς αποτέλεσμα, ε, τότε το συμπέρασμα είναι ένα: Κουμάντο τελικά κάνουν αυτοί οι 100, 200, 300. Αυτοί διώχνουν τον κόσμο, αυτοί θα διώξουν τους Αγγελόπουλους, αυτοί θα διώξουν τον Σπανούλη, τον Μπαρτζώκα. Αυτοί που χειροκροτούσαν (!) όταν ανακοινώθηκε η διακοπή του αγώνα. Προφανώς αυτό ήθελαν. Να δείξουν τη δυναμή στους άλλους, αδιαφορώντας για το συμφέρον της ομάδας, για το αποτέλεσμα, για την προσπάθεια των παικτών. Και πάλι καλά που τελείωσε, όπως τελείωσε η σειρά των τελικών, γιατί αν υπήρχε και τέταρτος αγώνας στο ΟΑΚΑ, δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε...

Η αλητεία για μία ακόμη χρονιά στιγμάτισε τους τελικούς, αλλά εμείς θα αναδείξουμε το μεγαλείο των παικτών και των προπονητών. Και κορυφαία στιγμή είναι η επίσκεψη των πρωταθλητών Ευρώπης με πρώτο τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, για να συγχαρούν τους αντιπάλους τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σκηνή που θα κάνει τους «μεν» και τους «δε» να αφρίζουν από το κακό του. Δεν καταλαβαίνουν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όπως και οι προπονητές, νιώθουν αηδία για τα αίσχη των κάφρων κι αν ήταν στο χέρι τους δεν θα τους άφηναν να πλησιάζουν στο γήπεδο. Ανάγκη δεν τους έχουν κι ας πιστεύουν οι άμυαλοι  ότι αυτοί κερδίζουν τους αγώνες. Δεν μπορούν να καταλάβουν ό, τι οι παίκτες δεν επηρεάζονται. Κι αυτό φάνηκε με το κρεσέντο των «πρασίνων» στα τρίποντα στο α΄ ημίχρονο.

Πάντως αυτή η κατάσταση είναι ντροπή για το μπάσκετ που έχει περίοπτη θέση στην Ευρώπη και χρειάζονται δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. Και πρώτοι οι διοικούντες οφείλουν να δείξουν βούληση και να απομακρύνουν την μειοψηφία των χουλιγκάνων. Είναι απαράδεκτο να αγνοείται η πλειοψηφία των φιλάθλων των δύο κορυφαίων ομάδων που θέλει να απολαμβάνει και να χαίρεται πολιτισμένα το θέαμα, χωρίς να αναγκάζεται (η πλειοψηφία) να φεύγει αηδιασμένη από το γήπεδο.

Για σκεφθείτε κάποια στιγμή να απεργήσουν και οι υγιείς φίλαθλοι σ’  ένδειξη διαμαρτυρίας και να σταματήσουν να πηγαίνουν στα γήπεδα. Θα μείνουν αυτοί που θα ανταλλάσουν φωτοβολίδες και κροτίδες.  

         Ένα βλέμμα που τα λέει όλα...