Ωραίος και άνετος στη Λουμπλιανα

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο «ζευγάρωσε» τις νίκες στον όμιλό του, αλλά εμφάνισε σημεία προόδου στο παιχνίδι του. Κι αυτό, ίσως, είναι και το πιο σημαντικό για τον Αργύρη Πεδουλάκη, που σημείωσε και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη (85-67) στην ευρωλίγκα. Το πέρασμα των «πρασίνων» από την Λουμπλιάνα ήταν χωρίς καρδιοχτύπια. Ένας σοβαρός και δημιουργικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκός, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, «καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο (38-50).

 Η Ολύμπια ούτε στην επανάληψη κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα  και ο Αργύρης Πεδουλάκης μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των παικτών του. Αν μάλιστα ο Άμστρονγκ και ο Κίτσεν δεν έμεναν για μία ακόμη φορά στα «ρηχά», ο κόουτς των «πρασίνων» θα ένιωθε απόλυτα ικανοποιημένος. Αν μη τι άλλο, ο Λάσμε έδειξε ότι θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σημαντικά. Ο χρόνος μετράει γι’  αυτόν, αφού ακόμη βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής. Η υψηλή παραγωγικότητα των «πρασίνων», κυρίως στο α΄ μέρος, οφείλεται και στην εκτελεστική δεινότητα του Ματσιούλις(φωτό), αλλά και του νεαρού Γιαννόπουλου που είχε 3/4 τρίποντα.

ΟΛΥΜΠΙΑ: Γουότερς 10, (7ασ., 2λ.), Πρέπελιτς 11 (2), Μπλάζιτς 6, Ράνικο, Μούριτς 5, Μπέινς 16, Μπούμπνιτς 6, Πέιτζ 9 (1), Μότσνικ, Όμιτς 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Μπράμος 2, Πάνκο 9, Ματσιούλις 18, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 14 (1), Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 5 (1), Κίτσεν 4, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 12, (3), Σχορτσανίτης 4.

"Νίκη ψυχολογίας"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε ότι η νίκη αυτή θα ενισχύσει την ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Η προσέγγισή μας και στα δυο παιχνίδια ήταν σωστή. Εναντίον του Ολυμπιακού κάναμε κάποια πράγματα σωστά, αλλά η αστοχία μας ήταν εκνευριστική. Απ' την άλλη, την εμπειρία δεν την αγοράζεις απ' το super market, αλλά την αποκτάς με το χρόνο. Σήμερα μας βγήκαν τα σουτ κι οι παίκτες πήραν τις προσπάθειες που έπρεπε. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι ότι ήμασταν σοβαροί απ' την αρχή έως το τέλος. Τα αποτελέσματα θα έρθουν την ώρα που πρέπει κι αυτό θέλουμε και εμείς».