Ανατροπή με Θορν για το Περιστέρι

Αν και βρισκόταν πίσω στο ημίχρονο με έντεκα πόντους (38-49) το Περιστέρι αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και με καλάθι του Ντουάιτ Θορν ακριβώς με τη λήξη κατέβαλλε εντός έδρας την αντίσταση του Απόλλωνα Πάτρας με 76-74 φτάνοντας τις δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν φουριόζοι την αναμέτρηση και δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχαν πάρει προβάδισμα δέκα πόντων (21-11). Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι» έτρεξαν» ένα γρήγορο σερί 6-0 και πλησίασαν στους τέσσερις (21-17) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 26-18 υπέρ της ομάδας της Πάτρας.

Παρόμοιο σκηνικό και στη δεύτερη περίοδο με τους παίκτες του Νίκου Βετούλα να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα και να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δείχνοντας διατεθειμένοι να αποσπάσουν το πρώτο τους φετινό ροζ φύλλο αγώνα. Κάπως έτσι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο φωτεινός πίνακας στο κλειστό του Περιστερίου έγραφε 49-38 υπέρ του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Δημήτρη Κουστένη πάντως δεν ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει  κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας καλές επιθετικές επιλογές άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου είχε μειώσει στους τρεις πόντους (58-61).

Η τελευταία περίοδος έδειχνε ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για να αναδειχθεί κάποια ομάδα νικήτρια όπως ακριβώς συνέβη. Ο Απόλλωνας έπαιζε πιο συγκεντρωμένα και στο 36’ έδειξε να παίρνει σαφές προβάσμα για τη νίκη, όταν ο Γιάννης Λιανός ευστόχησε σε τρίποντο και έγραψε το 73-64 για την ομάδα του.

Το Περιστέρι πάντως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά με ένα επιμέρους σκορ 8-0 μείωσε στον πόντο (73-72). Ο Λιανός με μία βολή έγραψε το 74-72 για τους φιλοξενούμενους.  Η απάντηση ήρθε από τον Νώντα Παπαντωνίου ο οποίος ισοφάρισε.

Οι Πατρινοί είχαν την τελευταία επίθεση αλλά ο μέχρι τότε εξαιρετικός Μακ Κόλουμ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ πάνω στον Παπαντωνίου. Το Περιστέρι αποφάσισε να εμπιστευτεί τα σίγουρα χέρια του Ντουάιτ Θορν ο οποίος δεν αστόχησε και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Αντίθετα ο Απόλλων έχασε για δεύτερη φορά φέτος –μετά την πρεμιέρα με τον Ίκαρο- εκτός έδρας με διαφορά ενός καλαθιού και μετά από τρεις αγώνες βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο πολύπειρος Βλάντιμιρ Πέτροβιτς του Απόλλωνα με 19 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους, εκπληκτική επιθετική απόδοση είχε ο νεαρός σμολ φόργουορντ Ανδρέας Κανονίδης ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ «άγγιξε» το double double μαζεύοντας εννιά ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 18-26, 38-49, 58-61, 76-74

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 9 (1), Κομποδιέτας, Θορν 14, Κανονίδης 18 (2), Τζόουνς 3 (1), Μάντζαρης 2, Ουίλιαμς 8, Χάινς 11, Πέτρουλας 10, Μελισσαράτος 1, Ψαρόπουλος, Ζούμπος

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Μακ Κόλουμ 15, Καπερόνης, Γκραντ 9 (1), Λιανός 7 (1), Πέτροβιτς 19 (1), Κλάιμπερ 11 (3), Ζαφείρης 3 (1), Τέρνερ 6, Κρόλο 4

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&;;lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMjM1