Αναίσθητος!

 

Η Ζαλγκίρις άφησε τον Ολυμπιακό στο... ΟΑΚΑ, τον υποχρέωσε σε πολύ βαριά εντός έδρας ήττα με 79-61, αποτέλεσμα που διατήρησε αήττητους τους Λιθουανούς και δημιούργησε σοβαρές ανησυχίες για το ευρωπαϊκό μέλλον του πρωταθλητή Ευρώπης. Το ανεξήγητο “μπλακ – άουτ” της τρίτης περιόδου ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό που εγκλωβίστηκε στην άμυνα των Λιθουανών, πανικοβλήθηκε και έχασε κατά κράτος κάθε μάχη.

Αν το “χαστούκι” από την Εφές στην Πόλη την περασμένη εβδομάδα επουλώθηκε με τον εγχώριο θρίαμβο στο ΟΑΚΑ, το σοκ της Πέμπτης (25/10) από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ μόνο σκυμμένα κεφάλια μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο για Λιθουανική ομάδα με Ισπανό προπονητή, όμως, η απίστευτη άμυνα της Ζαλγκίρις ήταν αυτή που ξεκάθαρα έκρινε το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να την περιμένει, με συνέπεια να εκνευριστεί από νωρίς, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, να χάσει τελείως τον ρυθμό του και κατά συνέπεια να χάσει το παιχνίδι εύκολα, δίκαια και χωρίς να μπορέσει να το διεκδικήσει στο δεύτερο ημίχρονο.

Το 8-0 του 4ου λεπτού ήταν απλά μια ευχάριστη παρένθεση για τον Ολυμπιακό. Η Ζαλγκίρις γρήγορα έφερε το ματς στα μέτρα της, βρίσκοντας σταδιακά και επιθετικό ρυθμό, με την είσοδο στο παρκέ του Ιμπραήμ Τζάαμπερ. Παρ' όλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι στηριζόμενοι στους Κάιλ Χάινς και Γιώργο Πρίντεζη, διατηρούσαν βραχεία κεφαλή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, προηγούμενοι με 17-14 στο δεκάλεπτο και 39-33 στην ανάπαυλα.

Αυτό που ακολούθησε, ελάχιστοι μπορούσαν να το φανταστούν. Το 10-26 που ήταν το επί μέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου δείχνει ξεκάθαρα όσα εκτυλίχθηκαν στο παρκέ, όμως, το 49-59 του 30ου λεπτού, που εν πολλοίς διαμορφώθηκε από το σερί “τρελών” τρίποντων του Μάρκο Πόποβιτς, δεν ήταν και το χειρότερο πράγμα που περίμενε τον Ολυμπιακό.

Το ματς είχε πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή, οι Λιθουανοί... πετούσαν και ο Ολυμπιακός είχε ζαλιστεί, έτσι στην τελευταία περίοδο όχι μόνο δεν μειώθηκε η διαφορά, αλλά έφτασε σε ύψη που προμήνυαν διασυρμό. Η μόνη παρηγοριά του Ολυμπιακού ήταν ότι οι παίκτες του πάλεψαν για το γόητρο μέχρι τέλος και “μάζεψαν” το σκορ στο τελικό 61-79. Πλέον, η ελληνική ομάδα μετράει δύο ήττες σε τρία ματς και δείχνει να έχει στη ναφθαλίνη το ευρωπαϊκό κουστούμι του πρωταθλητή, το οποίο πρέπει επειγόντως να ανασύρει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάινς 15, Λο 1, Αντιτς 5, Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Ντόρσεϊ, Σλούκας 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 12(1), Παπανικολάου 3(1) , Μάντζαρης 11(2)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ντάρντεν 8, Τζάαμπερ 9(1), Πόποβιτς 16(3), Ντ. Λαβρίνοβιτς 9(1), Γιανκούνας 3, Ντέλας 2, Κουσμίνσκας 4, Λάφαγιετ 10(2), Καουκένας 8, Φουτ 7, Κσ. Λαβρίνοβιτς 3

Φεύγει ο Ντόρσεϊ!

Και σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει πλέον ζήτημα και με τον Τζόι Ντόρσεϊ. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ ο Αμερικανός φέρεται να είπε στον συμπατριώτη του Έισι Λο, πως φεύγει από τον Ολυμπιακό! "Εγώ τελείωσα εδώ. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό", ακούστηκε να λέει, ενώ λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε το επεισόδιο λέγοντας: "Ενημερώθηκα για το περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα αγωνίζονται μόνο όσοι θέλουν να παίζουν στον Ολυμπιακό".