Οι απολαυστικές ατάκες Πρίφτη-Μπαρτζώκα και το Final 8 του Λιόλιου

3412342 1

Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος όπου «μίλησαν» οι πρωταγωνιστές ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος προανήγγειλε γι' άλλη μια φορά τη διεξαγωγή Final 8 την επόμενη χρονιά


Ολοκληρώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου η συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18/2 με τους ημιτελικούς Προμηθέα-Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού-ΑΕΚ. ενώ την Κυριακή (20/2) θα λάβει χώρα ο τελικός του θεσμού.

Την παράσταση έκλεψε η «πάσα» του Δημήτρη Πρίφτη στον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλήσει πρώτος επειδή «εσύ έχει πάρει το κύπελλο» αλλά η απάντηση του προπονητή του Ολυμπιακού ήταν άμεση , ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Κύπελλο δεν έχω πάρει» προκαλώντας την ευχάριστη -αν μη τι άλλο- διάθεση στην αίθουσα.


Ο Βαγγέλης Λιόλιος αφού είπε ότι του χρόνου θα διεξαχθεί Final 8 έχοντας γίνει ήδη ο σχεδιασμός, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να απομακρυνθούν από τα γήπεδα όλοι όσοι προκαλούν προβλήματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τη πλευρά του χαρακτήρισε το Final 4 ως «γάμο για έναν και κηδεία για τρεις» ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης είπε ότι θέλει να δεν την ομάδα του να βγάζει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ηλίας Ζούρος υποστήριξε ότι δεν υπολογίζει για το Final 4 στους Γκίκα και Γκραντ, ενώ ο Στέφανος Δέδας θυμήθηκε τη βραδιά που η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων εξηγώντας ότι αυτό ίσως και να... της κάνει κακό.

Μπαρτζώκας: «Το Κύπελλο είναι γάμος για έναν και κηδεία για τρεις»

Μπαρτζώκας: «Το Κύπελλο είναι γάμος για έναν και κηδεία για τρεις»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την επιστροφή του Final 4 ως σύστημα διεξαγωγής: «Χαιρετίζω την διεξαγωγή ενός Final 4 μετά από 18 χρόνια. Όλοι οι προπονητές τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε στο εξωτερικό κι είδαμε πόσο ωραίο είναι να συμμετέχεις σε ένα τουρνουά. Βέβαια εδώ είναι ή γάμος ή κηδεία. Ο ένας θα πανηγυρίσει κι οι άλλοι τρεις γυρίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Να παρουσιάσουμε παίκτες και προπονητές τον καλύτερό μας εαυτό. Οι διοργανωτές επίσης, όλοι δίνουμε εξετάσεις και οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά. Η συγκυρία είναι δύσκολη κι έχουμε όλοι ένα παραπάνω μερίδιο ευθύνης για να γίνουν τα ματς σε ωραίο κλίμα».


Για τον Τόμας Ουόκαπ: «Ο Ουόκαπ κάνει προπόνηση, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final 4».

Για τη σημασία του Κυπέλλου Ελλάδας: «Στον Ολυμπιακό δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι, πρέπει αυτοί να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία. Ο Ολυμπιακός είναι καταξιωμένος στην Euroleague. Φέτος είμαστε ανταγωνιστικοί και διεκδικούμε θέση στα playoffs. Η αίγλη του Κυπέλλου είναι αυξημένη. Για να είναι όμως ένας τίτλος σημαντικός πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη πράγματα. Πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει επίπεδα. Να υπάρξει αξιοκρατία. Να μην κρίνονται τα παιχνίδια στην κερκίδα, αλλά στο παρκέ. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Ολοι οι παράγοντες, ακόμη κι οι διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Οχι μόνο για τώρα. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας που βρίσκεται σε ύφεση, τα ματς πρέπει να κρίνονται στον γήπεδο».

Πρίφτης: «Το Final 4 είναι απάντηση στα δυσάρεστα γεγονότα που προηγήθηκαν»

Πρίφτης: «Το Final 4 είναι απάντηση στα δυσάρεστα γεγονότα που προηγήθηκαν»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο 52χρονος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς να συγχαρώ τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το Final 4 και να ευχηθώ να διεξαχθεί ένα όμορφο τουρνουά μπάσκετ και να το χαρεί ο κόσμος. Τόσο όσοι έρθουν στο γήπεδο, το οποίο προφανώς θα θέλαμε να είναι γεμάτο, όσο και όσοι το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση» και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα θέλω να επισημάνω ότι είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο το γεγονός ότι διεξάγεται ένα Final 4 για την τελική φάση του γηπέδου. Να ευχηθούμε αυτό να διευρυνθεί και στο μέλλον να διοργανωθεί και Final 8. Είναι ένα πολύ αισιόδοξο γεγονός, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία γεγονότα, τα οποία όλοι καταδικάζουμε είναι πολύ δυσάρεστα. Η διεξαγωγή του Final 4 είναι μια απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα. Και ελπίζουμε να καθιερωθούν αυτά τα τουρνουά κάθε χρόνο».

Για το γεγονός ότι ο άλλοτε στόχος των τριών τίτλων έχει μειωθεί στους δύο: «Προφανώς οι δύο ομάδες, αλλά όχι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, έχουν αφήσει μία μεγάλη κληρονομιά. Αυτομάτως ανεβάζει τις προσδοκίες του φίλαθλου και του οπαδικού κοινού. Σαφέστατα έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα. Για την ομάδα μας είναι μια μεταβατική περίοδος αν λάβουμε υπόψιν μας το παρελθόν της. Σαφέστατα βασικός στόχος μας είναι το Κύπελλο. Θα τα δώσουμε όλα. Το σημαντικό για μας είναι να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο με βάση τις ικανότητές μας. Να πιάσουμε τα ομαδικά μας επίπεδα και όχι μόνο τα ατομικά ώστε να διεκδικήσουμε αυτό το τρόπαιο. Και θα το κάνουμε. Θα το πράξουμε στο γήπεδο.»

Ζούρος: «Δεν υπολογίζουμε σε Γκραντ και Γκίκα»

Ζούρος: «Δεν υπολογίζουμε σε Γκραντ και Γκίκα»

Ο Προμηθέας θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (18/02, 17:00) και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Ζούρος, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας την σημαντικότητα του Final 4, ενώ αναφέρθηκε στις απουσίες που κλονίζουν την ομάδα του.

«Καλησπέρα. Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω εκ μέρους της ομάδας μου πόσο χαρούμενοι είμαστε που βρισκόμαστε στο πρώτο Final 4 μετά από πολλά χρόνια. Ο Προμηθέας τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε τελικές φάσεις. Η ομάδα δείχνει έτσι πως έχει συνέχεια και παλεύει για το καλύτερο τόσο σε πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο.

Έχουμε έναν αόρατο αντίπαλο και αυτός είναι ο κορονοϊός. Συγχαρητήρια γιατί είναι μία ευκαιρία καθώς όλες οι χώρες έχουν Final 4 και πρέπει να μπούμε σε αυτόν τον ρυθμό. Η καλύτερη ομάδα ας κερδίσει, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τις απουσίες: «Έχουμε δύο παίκτες που δεν θα μετέχουν στο ρόστερ μας και άλλους 2 που δεν έχουν γυρίσει από τον κορονοϊό. Ο Γκραντ και ο Γκίκας δεν υπολογίζονται, ενώ και το 5ο μέλος που βρέθηκε θετικό δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει».

Για το Κύπελλο και την διεκδίκησή του: Ξεχωριστό το Κύπελλο γιατί είναι ένα παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα υπάρχει μία σειρά από playoffs, τακτική και ό,τι άλλο μπορεί να σώσει ένα κακό παιχνίδι. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, όσο είναι και η Ευρώπη. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε καλοί και να φτάνουμε μέχρι το τέλος γιατί θα δείξουμε ως ελληνικές ομάδες ότι είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Κάθε τίτλος όμως είναι σημαντικός».

Δέδας: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό»

Δέδας: «Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό»

Ο προπονητής της «Ένωσης»,Στεφανος Δέδας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μίλησε για το κίνητρο που τους δίνει σαν ομάδα η διεκδίκηση του συγκεκριμένου τροπαίου, ενώ στάθηκε στις απουσίες, αλλά και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στους «ερυθρολεύκους».

«Πρώτα από όλα από την μεριά μας, εκφράζουμε τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια μας που η ΑΕΚ είναι ξανά παρούσα σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο Ηράκλειο τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα μας έχει ζήσει μεγάλες στιγμές και κατέκτησε δύο φορές το τρόπαιο. Αυτό αποτελεί κίνητρο και οδηγό για να κάνουμε κάτι καλό. Συμφωνώ με όλους, είναι σημαντικό σταδιακά ως ελληνικό μπάσκετ να ακολουθήσουμε όσα κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Μπασκετικά, ως παίκτες και προπονητές θεωρώ ότι είμαστε στην ελίτ. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και οργανωτικά. Όσο για το αυριανό ματς, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς. Το Κύπελλο, όμως, είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το βλέπουμε παντού. Θα προσπαθήσουμε με καλή στρατηγική και αυταπάρνηση θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να μεταφέρουμε την πίεση στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ήρθαμε με αυτόν τον σκοπό.»

Για τις απουσίες: «Για εμάς πλέον δεν αποτελεί είδηση όσον αφορά τις απουσίες και τα προβλήματα. Θα δούμε αύριο το πρωί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όμως, ξαναλέω, ότι οι παρόντες αύριο θα τα δώσουν όλα για κάτι καλό. Οι αποστολές είναι γνωστές, μπορείτε να μάθετε ποιοι ταξίδεψαν και ποιοι όχι. Ίσως κάποια παιδιά προλάβουν να εμφανιστούν. Ούτε εγώ δεν ξέρω ακόμα. Αύριο το πρωί θα δούμε το τελικό πλάνο».


Για το αν αποτελεί κίνητρο το τρόπαιο: «Το Κύπελλο δίνει κίνητρο σε όλους. Δώσαμε προοπτική μέσα στη χρονιά, βρήκαμε έναν στόχο, με την νίκη στα προημιτελικά. Αυτό τελειώνει εδώ. Μιλάμε για ένα ή δύο ματς. Όπως είπα στο ξεκίνημα, το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Σε αυτή την κατηγορία βρισκόμαστε, θα είναι έκπληξη αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, το πρωτάθλημα σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο. Εμείς ως ΑΕΚ περιμένουμε πώς και πώς να δούμε έστω για ένα - δύο μήνες, αυτό που προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το καλοκαίρι. Το Κύπελλο δεν μας δίνει αυτή την ευκαιρία γιατί είναι ένας σύντομος θεσμός. Είμαστε εδώ για το Κύπελλο, αύριο έχουμε ένα σημαντικό ματς και αυτό είναι όλο».

Για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα: «Έχει δύο όψεις το νόμισμα. Αν χάναμε εύκολα στα Λιόσια θα ήταν υπέρ μας για τον ημιτελικό. Κρατάω, όμως, τα θετικά. Με ρόστερ επτά παικτών παίξαμε καταπληκτικό παιχνίδι. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων. Σε εκείνο το ματς ο Σλούκας έδειξε το επίπεδό του και κέρδισε το ματς. Αύριο μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος.

Το πρώτο ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό μας σε επίθεση και άμυνα, αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού μπορεί να γίνει ηγέτης. Αυτή τη φορά πρέπει να προβλέψουμε τον παράγοντα που θα μπορεί να κρίνει το ματς. Του Σλούκα του αφήσαμε δημιουργίες, έπρεπε να αλλάξουμε στα pick 'n roll στο τελευταίο δεκάλεπτο και δεν το κάναμε. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο καλοί στις προσαρμογές, αν είμαστε κοντά. Είναι και θετικό και αρνητικό το γεγονός ότι ήμασταν κοντά στο πρώτο ματς. Θα το δούμε αύριο».

Αν είναι ευκαιρία το Κύπελλο να σωθεί η χρονιά: «Είναι ευκαιρία να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις από την πολύ δύσκολη χρονιά. Δεν συμφωνώ στο να... σώσουμε την χρονιά γιατί έχουμε 4-5 μήνες και στοχεύουμε να δούμε το ρόστερ να τρέχει το σερί μας στην Α1. Θέλουμε να δείξουμε κάτι όμως γιατί είναι μεγάλος σταθμός της χρονιάς, αλλά δεν μένουμε εδώ. Θα παίξουμε δυνατά, με τακτική και έχουμε προγραμματισμό».