Ο Σενγκέλια και η περίπτωση... Μπαλτσερόφσκι για τον Παναθηναϊκό

balcerowski

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του Τορνίκε Σενγκέλια βγήκε στην επιφάνεια το όνομα του Αλεξάντερ Μπαλτσερόσφκι για τη θέση του σέντερ. Τι ισχύει με τον υψηλόσωμο Πολωνό.

Ο Τόκο Σενγκέλια είναι εκείνος που αναμένεται να πάρει θέση στην frontline του Παναθηναϊκού και να στελεχώσει τη γραμμή ψηλών της ομάδας τα δύο επόμενα χρόνια.

Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ έχει συμφωνήσει με τους «πράσινους» και απομένει η αποδέσμευσή του από την Βίρτους Μπολόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα. Κάτι που -εκτός απρόοπτου- θα έχει γίνει τα επόμενα 24ωρα ώστε ο παίκτης να γίνει και τυπικά κάτοικος... ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» εξετάζουν και περιπτώσεις για τη θέση του σέντερ. Μία από αυτές είναι και ο Πολωνός, ύψους 2.13 μέτρων. Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι. Ένας παίκτης που αρέσει στον Εργκίν Αταμάν καθώς πληροί όλα τα κριτήρια που ψάχνει για τη θέση του δεύτερου ψηλού πίσω από τον Ματίας Λεσόρ. Αφενός ύψους και αφετέρου καλό σουτ.

Ο Πολωνός σέντερ αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος της Γκραν Κανάρια με την οποία έγραψε πολύ καλά νούμερα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο Eurocup. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 22 ματς και είχε κατά μέσο όρο 8.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1 τάπα, σουτάροντας με 71% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 69% στις βολές.

Πρόσφατα πήρε μέρος και στο Summe League του ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς με τους οποίους μέτρησε αντίστοιχα 7.4 πόντους και 3.6 ριμπάουντ, έχοντας 50% εντός παιδιάς και 78% στις βολές. Πρόκειται για ένα seven footer ο οποίος σουτάρει με καλά ποσοστά από μακριά και ο οποίος έχει προστεθεί στο μπλοκάκι του Τούρκου προπονητή.

Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτηθεί από την Γκραν Κανάρια στην οποία ανήκει, καθώς το buy-out ανέρχεται στα 500.000 ευρώ! Ποσό (που ίσως να είναι) απαγορευτικό για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί μόλις 6 ματς στην Euroleague (σ.σ. και αυτά σε ηλικία 18 ετών) και θα κληθεί να... κολυμπήσει απότομα σε ρηχά νερά. Παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που εξετάζεται από τον Αταμάν, χωρίς ωστόσο να να αποτελεί και άμεση προτεραιότητα. Άλλωστε ο φετινός πήχης έχει ανέβει πολύ στον Παναθηναϊκό που έχει ήδη δύο (νεοαποκτηθέντες) παίκτες από το Eurocup στο ρόστερ του.

Είναι δεδομένο ότι ο Αταμάν εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για τις δύο εναπομείνασες -ουσιαστικά- θέσεις μετά και τον διαφαινόμενο «γάμο» με τον Σενγκέλια. Ο Μπαλτσερόφσκι υπάρχει ως δεύτερο πλάνο, με τους «πράσινους» να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις, τόσο για τη θέση του σέντερ όσο και γι' αυτήν στο «δύο» ή στο «δύο-τρία» ανάλογα πάντα και με τα όσα έχει να προσφέρει η αγορά.