Γουόκαπ: «Με τέσσερα λυκειόπαιδα δίπλα στον Βεζένκοβ, πάλι θα κερδίζαμε»

5817616 1

Ο Τόμας Γουόκαπ εκθείασε το παιχνίδι του Σάσα Βεζένκοβ ενώ αναφέρθηκε στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα (7/3, 21:00).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ και ο Τόμας Γουόκαπ αποθέωσε τον Σάσα Βεζένκοβ με αφορμή την εμφάνισή του στη Ρόδο και το νικητήριο τρίποντο κόντρα στον Κολοσσό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

Για το τι σημαίνουν τα εντός έδρας παιχνίδια: «Μας έλειψε να παίζουμε στο ΣΕΦ. Η άνεση του να παίζεις στην έδρα σου, του να είσαι στο σπίτι σου, να κοιμάσαι στο κρεβάτι σου, είναι καλή φυσικά, το να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου και να παίρνεις την έξτρα ενέργεια απ’ αυτούς, αυτό σημαίνει κάτι περισσότερο».

Για την Μπαρτσελόνα και την έξτρα μέρα ξεκούρασής της: «Σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν έχει τόση σημασία. Όλοι είναι κουρασμένοι, όλοι προέρχονται από υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, έτοιμοι για διπλή εβδομάδα, οπότε μία μέρα ξεκούρασης παραπάνω δε θα κάνει τη διαφορά. Ξεκουράστηκαν, καλό γι’ αυτούς, όμως είμαστε επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, φροντίζουμε τα σώματά μας, έχουμε πολύ καλό προπονητικό τιμ εδώ, είμαστε έτοιμοι σωματικά γι’ αυτές τις προκλήσεις».

Για την τακτική της Μπαρτσελόνα και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να παίξει δυνατή άμυνα: «Σίγουρα. Ο Σάρας είναι πολύ καλός κόουτς και είναι πολύ καλός στο να βρίσκει τα μις – ματς. Αν όμως εμείς κάνουμε ό, τι κάνουμε συνήθως θα είμαστε καλά. Είμαστε συνεπείς στις αρχές μας, πώς αμυνόμαστε, αυτό που πιστεύουμε. Αν βγούμε έξω και παίξουμε με την σκληράδα, την επιμονή και την ένταση που πρέπει για 40 λεπτά, αυτό είναι το πιο σημαντικό και μετά από αυτό μπορούμε να δούμε πιο αναλυτικά μις – ματς και τακτικές».

Για τον Βεζένκοβ και το νικητήριο τρίποντο με Κολοσσό: «Θα μπορούσαμε να βάλουμε τέσσερα λυκειόπαιδα δίπλα του και πάλι θα κέρδιζε το ματς. Παίζει πολύ καλά, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι πολύ διασκεδαστικό να μοιράζεσαι το παρκέ μαζί του».