Φεύγει ο Γιαπλές, που... μένει!

giaples

Η αναστάτωση που προκάλεσε στην Α1 η απόφαση του Βαγγέλη Αγγέλου να μετακομίσει στην Τουρκία άγγιξε και τον Θανάση Γιαπλέ, που φέρεται να πηγαίνει μαζί του στην Εφές Αναντολού! Ο ίδιος όμως το διέψευσε...

 Αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η συμφωνία του Βαγγέλη Αγγέλου με την Εφές Αναντολού κυκλοφόρησε το σενάριο ότι ως άμεσο συνεργάτη του θα πάρει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη τον προπονητή του Ρεθύμνου, Θανάση Γιαπλέ! Άλλωστε οι δυο τους είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες εδώ και χρόνια.

Η φήμη αυτή, μάλιστα, κυκλοφόρησε και διαδικτυακά, αν κρίνει κανείς από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας worldbasket.com, που αναφέρει επί λέξει τα εξής: "Ο Θανάσης Γιαπλές, πρώην προπονητής του Ρεθύμνου, θα είναι πλέον ο συνεργάτης του Βαγγέλη Αγγέλου στην Εφές. Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική εμπειρία του εκτός Ελλάδας".

Το δημοσίευμα βεβαίως ξεκινά με μια ανακρίβεια. Ο Θανάσης Γιαπλές δεν είναι πρώην προπονητής του Ρεθύμνου. Παραμένει στο Ρέθυμνο και μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, το βράδυ της Κυριακής είπε σε παράγοντες της ομάδας, που θορυβημένοι κι αυτοί από τη φημολογία (σύμφωνα μάλιστα με την οποία ο αντικαταστάτης του Γιαπλέ στο Ρέθυμνο θα ήταν ο Βασίλης Φραγκιάς) έσπευσαν να τον ρωτήσουν, ότι δεν σκοπεύει να φύγει και ότι θα παραμείνει για να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του.