"Τελειώνει" ο Αλεξάντερ!

alexander

Ξένο σώμα αποτελεί για το Ρέθυμνο ο Κουόμε Αλεξάντερ και αυτές τις μέρες ο Θανάσης Γιαπλές αναζητά τον αντικαταστάτη του, που σύντομα αναμένεται να μπει στο αεροπλάνο για την Κρήτη.

 

Ο Αλεξάντερ ήρθε στο Ρέθυμνο έχοντας αποφοιτήσει από ένα άγνωστο κολέγιο, το Σαν Μπερνάρντ, με διαβατήριο τα σπουδαία αθλητικά προσόντα και τα εντυπωσιακά καρφώματά του, που πάντα άρεσαν στον Κωστή Ζομπανάκη και όσους σχεδιάζουν κάθε φορά το ρόστερ της ομάδας. Όμως δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και να πείσει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει, έστω και ως ένα βαθμό, τον Μπρεντ Πετγουέι.

Οι 3,9 πόντοι και το 1,8 ριμπάουντ δεν είναι μέσοι όροι που αρμόζουν σε έναν Αμερικανό ομάδας της Α1, γι' αυτό ο χρόνος συμμετοχής του σταδιακά μειωνόταν και οι σκέψεθις αντικατάστασής του είχαν αρχίσει να γίνονται εδώ και καιρό. Επειδή όμως το καλοκαίρι είχε δεσμευθεί με διετές συμβόλαιο (στη λογική ότι αν αναδείκνυε το ταλέντο του και γινόταν περιζήτητος, το Ρέθυμνο θα μπορούσε να επωφεληθεί), αρχικά είχε γίνει προσπάθεια να δοθεί κάπου δανεικός.

Κάποια στιγμή είχαν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με την Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Γαλάνη, αλλά δεν επήλθε συμφωνία, κυρίως επειδή το Ρέθυμνο δεν μπορούσε να βρει αντικαταστάτη. Καθώς όμως ο Αλεξάντερ συνέχιζε να μην παίζει καλά, ενώ παράλληλα άρχισε να δημιουργεί και κάποια προβλήματα με τη συμπεριφορά του, ελήφθη η απόφαση να φύγει, ακόμα και ως ελεύθερος.

Κλειδί βέβαια παραμένει η εξεύρεση αντικαταστάτη του. Φαίνεται πάντως ότι ο Θανάσης Γιαπλές έχει προχωρήσει σε αυτό το θέμα και είναι πολύ πιθανό τα αμέσως προσεχή 24ωρα να τον έχει βρει. Κάτι που αν συμβεί, θα σημάνει και το τυπικό τέλος της παρουσίας του Αλεξάντερ στο Ρέθυμνο.

Η κρητική ομάδα παίζει την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, ένα παιχνίδι που δεν το υπολογίζει στα κερδισμένα, όμως αμέσως μετά πάει διαδοχικά στα Ιλίσια και στη Χαλκίδα κι εκεί πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει, διότι αλλιώς θα μπλέξει σε άλλους είδους περιπέτειες. Ενόψει αυτών των αγώνων θέλει να ενισχυθεί, επομένως ότι είναι να γίνει με τον ψηλό που αναζητείται, θα γίνει μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.