Φαίνονται αδιάλλακτοι, αλλά ψάχνουν τη λύση

paok-kaod

 

Επικοινωνιακά, εμφανίζονται αδιάλλακτοι και ισχυρίζονται με βεβαιότητα ότι έχουν αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια τους. Στην πραγματικότητα όμως, η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούν, ΠΑΟΚ και Ντόνι ΜακΓκραθ, ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές κινήσεις τους, αφού πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις.
 
Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές υποστηρίζουν ότι θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση στη ΦΙΜΠΑ. Εντούτοις, η καθεμία νιώθει έναν φόβο. Διότι γνωρίζουν ότι όλα θα κριθούν από τον τρόπο σκέψης των δικαστών που θα επιληφθούν της υπόθεσης. Και δεν ξέρουν αν θα κυριαρχήσει το γράμμα του Νόμου από το πνεύμα του Νόμου ή το αντίστροφο. Ο μεν ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι «είναι αδύνατο η ΦΙΜΠΑ να μην δεχθεί το γεγονός ότι ο παίκτης εισέπραξε τις 5 από τις 8 δόσεις του συμβολαίου, γιατί έτσι θα δημιουργήσει δεδικασμένο». Η δε πλευρά του παίκτη τονίζει ότι «αν (η ΦΙΜΠΑ) δεν λάβει υπόψη τους όρους του συμβολαίου, θα δημιουργήσει δεδικασμένο το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε άλλες περιπτώσεις».
 
Πέρα λοιπόν από την αδιαλλαξία που θέλουν να προβάλλουν, η κάθε πλευρά δημοσιοποιεί τις προτάσεις της άλλης. Για να ακριβολογούμε, ο Ντόνι ΜακΓκραθ φέρεται να πρότεινε στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει όσα χρήματα εισέπραξε μέχρι τώρα, να χαρίσει τα πρόστιμα, ενώ η πρόταση περιλαμβάνει και την παραίτηση του ατζέντη (Λου Διαμαντόπουλου) από τη νόμιμη προμήθεια την οποία δεν έχει εισπράξει. Ο δε ΠΑΟΚ φέρεται να πρότεινε αρχικά να εισπράξει ως αποζημίωση, ένα ποσό που πλησίαζε τις 100.000 ευρώ και πλέον στο τραπέζι βρίσκεται μια πρόταση που περιλαμβάνει την επιστροφή όλων των χρημάτων που εισέπραξε ο Ντόνι ΜακΓκραθ, συν τη «διαγραφή» χρεών απέναντι στον ίδιο ατζέντη, από παλιότερες συνεργασίες.
 
Οι συζητήσεις θα κορυφωθούν εντός του επόμενου διημέρου και είναι πασιφανές ότι και οι δύο πλευρές νιώθουν την πίεση του χρόνου. Βλέπετε, η προθεσμία που έδωσε η Ζαλγκίρις Κάουνας στη πλευρά του παίκτη, εκπνέει το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας (18/02). Αν μέχρι τότε, δεν βρεθεί λύση, τότε υποχρεωτικά ο φάκελος της υπόθεσης θα κατατεθεί στη ΦΙΜΠΑ.