Στην... Α' Δημοτικού

 
 
 
spanoulis-makgrath
 
Είναι προφανές ότι, στη Ζαλγκίρις Κάουνας διατηρούν (πλέον) αμφιβολίες για την ορθότητα και τη νομιμότητα των κινήσεών τους στο ζήτημα του Ντόνι ΜακΓκραθ. Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, Βιτόλντας Μασάλκις, ο οποίος όμως ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό, στην αναφορά του για τον Αμερικανό γκαρντ.
 
«Υπάρχουν όμως προβλήματα και μέχρι να λυθεί το θέμα με τα έγγραφα, δεν θα κάνει επίσημη προπόνηση με την ομάδα», είπε μεταξύ άλλων. Ενδεχομένως να θεωρεί, ότι σε αυτή τη περίπτωση, η θέση της Ζαλγκίρις δεν θα είναι δύσκολη, αν επικρατήσουν οι απόψεις του ΠΑΟΚ στη ΦΙΜΠΑ. Στην πραγματικότητα όμως, είτε ο ΜακΓκραθ κάνει προπόνηση με την λιθουανική ομάδα είτε όχι, η ομάδα του Κάουνας θα αντιμετωπίσει σοβαρότατους κινδύνους, αν αποδειχθεί ό,τι ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο.
 
Διότι, σημασία δεν έχει η παρουσία του ΜακΓκραθ στις προπονήσεις της Ζαλγκίρις. Σημασία έχει ότι η λιθουανική ομοσπονδία ζήτησε το letter of clearance του παίκτη από την αντίστοιχη ελληνική. Και οι… Άσχετοι γνωρίζουν πως, για να καταθέσει (η όποια ομάδα) αίτημα για να παραλάβει το letter of clearance θα πρέπει πρωτίστως, να καταθέσει υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της ίδιας και του αθλητή. Διαφορετικά, δεν νομιμοποιείται να ζητήσει το letter of clearance. Επίσης, στον ΠΑΟΚ έχουν στα χέρια τους το έγγραφο της προσφοράς της Ζαλγκίρις στον ΜακΓκραθ.