Όταν ο έρωτας, γίνεται μίσος

makgrath
Λένε ότι (πολλές φορές) ο έρωτας καλλιεργεί μίσος και το αντίστροφο. Αυτή την εξέλιξη είχαν οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Ντόνι ΜακΓκραθ. Υπήρξαν βαθιά ερωτευμένοι… Πλέον, θα λύσουν τις διαφορές τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, ανήκουν στο παρελθόν.
Σχετικά με το τυπικό της υπόθεσης, όπως όλα δείχνουν, η ΦΙΜΠΑ θα αποφασίσει. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα καταγγείλει τον Αμερικανό και τον ατζέντη του, επιζητώντας τη παραδειγματική τιμωρία τους. Ο Δικέφαλος θα προσκομίσει τις αποδείξεις πληρωμών και θα επιχειρηματολογήσει επί της άποψης ότι κατέβαλλε στον αθλητή, τις πέντε από τις οκτώ δόσεις του συμβολαίου. Η δε πλευρά του παίκτη, θα ισχυριστεί ότι υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων και υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με όρο του συμβολαίου, αν η πληρωμή μιας δόσης καθυστερούσε 15 ημέρες, αυτομάτως ο παίκτης έμενε ελεύθερος, πέραν του προστίμου των 50 ευρώ, για κάθε καθυστερημένη μέρα. Επίσης, θα καταγγείλει τη μη καταβολή της προμήθειας του ατζέντη.
 
Υπάρχει και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, αναρωτιόταν… «δεν θυμάμαι παρόμοιο περιστατικό». Η αλήθεια είναι ότι συνέβη ακριβώς το ίδιο (… ή μάλλον χειρότερο), πέρυσι. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το PAOK SPORTS ARENA. Ο Ντόμινικ Τζέιμς άφησε τον Άρη στα κρύα του λουτρού και δίχως να ενημερώσει τους ανθρώπους της ομάδας, πήγε στο Βελιγράδι και ενσωματώθηκε στην Παρτιζάν. Να φανταστεί κανείς ότι, την ίδια μέρα, οι «κίτρινοι» τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση της αποστολής για την Ουκρανία.
 
Η σχέση του ΠΑΟΚ με τον Ντόνι ΜακΓκραθ ήταν διαφορετική. Αυτό θυμόμαστε από την πρώτη παρουσία του παίκτη στην ομάδα. Τότε, ο ΜακΓκραθ είχε σοβαρό τραυματισμό και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση. Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ιατρικά έξοδα, ο δε ΜακΓκραθ δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του και να συμβιβαστεί με τα χρήματα που του πρόσφερε η ομάδα. Ο παίκτης υποστήριζε (τότε) ότι «ο ΠΑΟΚ στάθηκε δίπλα μου και απέδειξε πόσο μεγάλο σωματείο είναι, θα επιστρέψω του χρόνου», ο ΠΑΟΚ έλεγε… «πέρα από μεγάλος παίκτης, είναι και μεγάλος χαρακτήρας κι (απ)έδειξε την αγάπη του για την ομάδα». Ωστόσο, δεν συνεργάστηκαν την επόμενη σεζόν (2011-12). Ο ΜακΓκραθ χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο ισχίο και στα μέσα της χρονιάς έπαιξε στη Σολέ. Οι δρόμοι του «αντάμωσαν» με αυτούς του ΠΑΟΚ και αστικός μύθος λέει ότι ο έρωτας «φούντωσε» εκ νέου, επί γαλλικού εδάφους, στο περιθώριο του αγώνα Σολέ-ΠΑΟΚ για το Eurocup. Κατέληξε σε γάμο, λίγους μήνες μετά. 
 
Οι σχέσεις αγάπης συνεχίστηκαν έως και τη περασμένη εβδομάδα. Μέχρι τη στιγμή που ο ΜακΓκραθ ανακοίνωσε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ την απόφασή αποχώρησής του από την ομάδα για λογαριασμό της Ζαλγκίρις Κάουνας. Προσέξτε: Δεν πήγε να διαπραγματευτεί, ανακοίνωσε την απόφασή του. Στον Δικέφαλο τον κατηγορούν για έλλειψη σεβασμού απέναντι στον σύλλογο και στους συμπαίκτες του. Ο παίκτης εκτιμά ότι ο ΠΑΟΚ πως στέκεται εμπόδιο στη καριέρα του. Ετσι, οι φιλοφρονήσεις μπήκαν στο μπαούλο της ιστορίας.
 
Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, αναμένεται με ενδιαφέρον. Το βέβαιο είναι ότι επικράτησαν οι νόμοι της παγκόσμιας οικονομίας, όπου ο ισχυρός «αρπάζει» από τον αδύναμο. Η Ζαλγκίρις (παρά το χρέος των 7,2 εκατομμυρίων ευρώ) «έκλεψε» από τον ΠΑΟΚ μια βασικότατη αγωνιστική μονάδα, ενώ ο Δικέφαλος για πολλοστή φορά – τα τελευταία χρόνια – είναι αδύναμος να καλύψει την υπεραξία που αποκτούν οι αθλητές που περνάνε από τον σύλλογο. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Παπαδόπουλος, Γκετσέφσκι, Γκρέγκορι, Μάρσαλ, Ντόζιερ κ.α.