"Στο χέρι μας..."

Τα προβλήματα δεν πτοούν τον Παναθηναϊκό. Ξέρει ότι, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, πρέπει να κερδίσει το βράδυ της Παρασκευής στο Ντέζιο την Καντού, γι' αυτό και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι. "Το θέμα είμαστε εμείς, η ομάδα μας", λέει ο Στέφαν Λάσμε. "Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη", προσθέτει ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Με την αποστολή ταξίδεψε στην Ιταλία και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Σχορτσανίτης πονάει στο πέλμα, ο Πάνκο έχει πυρετό και ο Σκορδίλης γαστρεντερικά προβλήματα. Κανείς τους δεν πήγε στην Ιταλία, ενώ και οι Τσαρτσαρής, Ούκιτς που πήγαν, είναι αμφίβολο αν και πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Παρ' όλα αυτά ο στόχος του Παναθηναϊκού δεν αλλάζει. Πρέπει να νικήσει την Καντού για να καπαρώσει μια θέση στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Και για να τα καταφέρει πρέπει να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα και να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει. "Δεδομένων των προβλημάτων που έχουμε, θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη", λέει ο Στεφάν Λάσμε και προσθέτει: "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην σκεφτόμαστε τις απουσίες, να μην έχουμε το κεφάλι κατεβασμένο και να εκτελέσουμε κατά γράμμα της εντολές του προπονητή. Για 40 λεπτά έχει σκληρή δουλειά και θα πρέπει να παίξουμε αποφασισμένα Αν τα κάνουμε όλα αυτά, όλα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, αλλά το θέμα είναι η ομάδα μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Το ζητούμενο είναι να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας".

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος προσυπογράφει: "Δεν παίζει ρόλο πόσοι θα ταξιδέψουμε. Αυτό που μετράει για εμάς είναι να κάνουμε το παιχνίδια μας και να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε όντως αρκετά προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι αγωνιστούμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να καλύψουμε τα κενά. Κάναμε την προπόνησή μας χθες το βράδυ, αλλά από τότε τα δεδομένα έχουν αλλάξει και στην αποψινή προπόνηση στην Ιταλία θα μας πει ο προπονητής μας τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά κάθε κατάσταση στη διάρκεια του αγώνα. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα είναι εφικτό να πάρουμε τη νίκη, μια μεγάλη νίκη για εμάς. Τα πολλά προβλήματα μας έχουν κάνει ακόμη πιο… υποψιασμένους, αλλά δεν αλλάζουν το στόχο μας που είναι το θετικό αποτέλεσμα".

Γιαννακόπουλος και... Φώτσης!

Με την αποστολή του Παναθηναϊκού ταξίδεψε στην Ιταλία και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα του Μιλάνου με την Τσεντεβίτα. Δεν ήθελαν πολύ, ως εκ τούτου, να φουντώσουν οι φήμες περί επικείμενης συνάντησης με τον Αντώνη Φώτση και προσπάθειας να επιστρέψει ο διεθνής φόργουορντ στον Παναθηναϊκό!

Το ενδιαφέρον των "πρασίνων" για τον παίκτη είναι γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι τα εξής: α) Ο Φώτσης έχει συμβόλαιο με το Μιλάνο τουλάχιστον μέχρι το προσεχές καλοκαίρι. Άρα για να έρθει τώρα στον Παναθηναϊκό πρέπει να "σπάσει", δηλαδή να καταβληθούν όσα χρήματα ζητήσει το Μιλάνο. β) Το Μιλάνο έχει ως πρωταρχικό στόχο του φέτος να πάρει τα σκήπτρα στην Ιταλία από τη Σιένα, δηλαδή να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Άρα δύσκολα ο σινιόρε Αρμάνι θα δεχθεί να αποδυναμώσει την ομάδα του, ακόμα κι αν αυτή δεν καταφέρει να προχωρήσει στο Top 16 της Ευρωλίγκας.