Η Ιθάκη του... Κάουνας

Με Οδύσσεια έμοιαζε το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Κάουνας. Αλλά αυτό μπορεί να είναι καλό, αρκεί να βρει το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στη Ζαλγκίρις (21.45-ΕΤ1) την Ιθάκη του. Τη νίκη δηλαδή, που θα τον βάλει με το ένα πόδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Προβλήματα στους ψηλούς αντιμετωπίζει η Ζαλγκίρις, με την οποία πάντως ντεμπουτάρει ο ΜακΓκραθ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από την Αθήνα ξημερώματα Τετάρτης και έφτασε στο Κάουνας αργά το απόγευμα, αφού προηγουμένως είχε κάνει στάση πρώτα στη Φρανκφούρτη, μετά στο Βίλνιους και από εκεί ταξίδεψε οδικώς προς τον τελικό προορισμό του. Όπου βρήκε χιόνια και πάρα πολύ κρύο!

Όλα αυτά, όμως, θα μοιάζουν με γλυκιά ανάμνηση, αν καταφέρει την Πέμπτη το βράδυ να νικήσει τη Ζαλγκίρις. Μια νίκη που θα ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι θα αφήσει ουσιαστικά τρεις νίκες πίσω του τους Λιθουανούς (δύο συν την ισοβαθμία στην οποία θα υπερτερεί, καθώς έχει νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου) με έξι αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του Top 16. Αν μάλιστα παράλληλα η άλλη διεκδικήτρια της τέταρτης θέσης του ομίλου, η Μάλαγα, χάσει στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ, τότε το "τριφύλλι" θα αγκαλιάσει την πρόκριση.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης πάντως ασχολείται μόνο με την ομάδα του: "Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες", λέει. "Έχουμε δείξει πως παρουσιαζόμαστε πολύ συγκεντρωμένοι κάθε φορά που παίζουμε εκτός έδρας. Θα είναι κλειστό παχνίδι, με πολλή τακτική και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Έχουμε τέσσερις νίκες ως τώρα, θα θέλαμε να είχαμε μία ακόμα, αλλά παίζοντας χωρίς τους Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο, θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που διεκδικούμε μία θέση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι υπόλοιποι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους".

ΜακΓκραθ: "Δεν είναι ανίκητος ο Παναθηναϊκός"

Πολύ κρίσιμο είναι το παιχνίδι και για την Ζαλγκίρις, που ουσιαστικά παίζει το τελευταίο χαρτί της προκειμένου να προλάβει τα πλέι οφ. Εχει όμως προβλήματα στους ψηλούς, καθώς ο βασικός πάουερ φόργουορντ και αρχηγός της, Παούλιους Γιανκούνας, τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη εβδομάδα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ και ο παίκτης τον οποίον ο Χοάν Πλάθα προόριζε για αντικαταστάτη του, ο Μάρκο Ντέλας, χτύπησε κι αυτός και τέθηκε επίσης νοκ άουτ!

Πάντως με την Ζαλγκίρις θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ντόνι ΜακΓκραθ, που λόγω της πρόσφατης εμπειρίας του από την Α1 ξέρει καλύτερα από τον καθένα στο Κάουνας τον Παναθηναϊκό. "Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω στη Ζαλγκίρις", λέει. "Πριν από δύο εβδομάδες αντιμετώπισα τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, άρα ο αντίπαλος δεν είναι άγνωστος σε μένα. Έχει πολύ δυνατή ομάδα, αλλά δεν είναι ανίκητος. Με την υποστήριξη των οπαδών μας πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη την Πέμπτη".