Φώτσης... γιοκ

Η Ολίμπια ζήτησε τα δολάρια να γίνουν... ευρώ, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε, η πρότασή του απορρίφθηκε και ο Αντώνης Φώτσης θα μείνει στο Μιλάνο ως το τέλος της σεζόν.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ ενδεχομένως θα φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα με το τριφύλλι ξανά, όχι πάντως τώρα. Το Μιλάνο απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού κι έτσι ο Φώτσης, παρότι ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα μείνει στην ιταλική ομάδα ως το τέλος της σεζόν, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του, και το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι οι παράγοντες του Μιλάνου ζήτησαν από τον Παναθηναϊκό να μετατρέψει τα δολάρια της προσφοράς του σε ευρώ! Αντί για 500.000 δολάρια, δηλαδή, που ισοδυναμούν με 370.000 Ευρώ, να πληρώσει 500.000 Ευρώ. Με ένα τέτοιο ποσό υποστήριξαν πως θα μπορούσαν να αποδεσμεύσουν τον Φώτση, όμως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να μπει σε αυτή τη λογική κι έτσι η δουλειά χάλασε.

Ίσως βέβαια το Μιλάνο να ακολούθησε σκόπιμα αυτή την παρελκυστική τακτική, αφού στην πραγματικότητα δεν ήθελε να αφήσει τον Φώτση στην παρούσα φάση. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να βρει στην αγορά αντικαταστάτη του. Κι αν έφευγε ο Έλληνας φόργουορντ και η ομάδα έμενε με έξι ξένους, τότε στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μόνο τους πέντε από αυτούς, καθώς αυτό επιτάσσει ο κανονισμός. Θα έπρεπε δηλαδή να κόβει κάθε φορά έναν ακόμα παίκτη από το ρόστερ της, κάτι που ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν ήθελε ούτε να ακούει ενόψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν.