"Είμαι έτοιμος"!

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός μηνός ο Τζέισον Καπόνο έφτασε στην Αθήνα και όπως δήλωσε μόλις πάτησε το πόδι του στο "Ελ. Βενιζέλος" βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό! Χωρίς Ούκιτς στη Μόσχα.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Καπόνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Σπάτων λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης και ο ίδιος έδειχνε κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι. Παρ' όλα αυτά διατηρούσε την καλή διάθεσή του, υπέγραψε μάλιστα και αυτόγραφα σε νεαρούς φιλάθλους, που τον αναγνώρισαν λόγω του... μπούγιου που είχαν δημιουργήσει οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι τον περίμεναν για τις πρώτες δηλώσεις του.

Κι αυτός δεν τους απογοήτευσε, αντιθέτως στήθηκε μπροστά στα μικρόφωνα και δήλωσε έτοιμος! "Είμαι ενθουσιασμένος πραγματικά που θα αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Πέρασα κάποιες δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ για μια μεγάλη ομάδα και με τέτοιους συμπαίκτες. Αυτό που θέλω είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατακτήσει τίτλους η ομάδα. Έχω παρακολουθήσει την πορεία του Παναθηναϊκού στα τελευταία δέκα παιχνίδια, ξέρω ότι παίζει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα και ότι η ομάδα θα διεκδικήσει την κορυφή του ομίλου στη Ρωσία. Παίζουμε δυνατά, είμαστε ανταγωνιστικοί… Θεωρώ ότι παίζουμε εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα».

Ο Αμερικανός δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για το πρόβλημα που καθυστέρησε κατά σχεδόν ένα μήνα την άφιξή του στην Ελλάδα: "Υπήρχε ένα οικογενειακό πρόβλημα, ένα θέμα υγείας… Ευτυχώς το ξεπεράσαμε και τώρα είναι όλα καλά. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Όλα είναι υπό έλεγχο πλέον και κοιτάμε μπροστά. Είμαι έτοιμος να μπω απ' ευθείας στην προπόνηση και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή από το ταξίδι νιώθω κουρασμένος, αλλά είμαι έτοιμος. Θα υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις αύριο και μετά θα μπω αμέσως στο γήπεδο".

Οι στόχοι του είναι αυτονόητοι: "Αυτό που θέλω είναι να κατακτήσουμε κι άλλα πρωταθλήματα, κι άλλους τίτλους. Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ξέρω ότι οι περισσότεροι με ξέρουν για το σουτ, αλλά μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Όχι μόνο να σουτάρω καλά. Για να παίξεις στο ΝΒΑ πρέπει να κάνεις κι άλλα πράγματα στο παρκέ. Να παίζεις άμυνα κι επίθεση. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στο ΝΒΑ, ξέρω τι πρέπει να κάνω και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Μπορώ να παίξω και στις δύο άκρες του γηπέδου, παίζω έξυπνα… Ξέρω πολύ καλά τι χρειάζεται μια τέτοια ομάδα από εμένα. Είχα την τύχη να παίξω δίπλα, αλλά και απέναντι σε πολύ μεγάλους παίκτες, όπως τον Κόμπι Μπράιαντ. Εχω την εμπειρία που χρειάζεται, έχω μάθει από αυτούς και σίγουρα όλα αυτά θα μου φανούν πάρα πολύ χρήσιμα στην καριέρα που τώρα ξεκινάω στον Παναθηναϊκό".

Χωρίς Ούκιτς στη Μόσχα

Όπως ήταν φυσικό, ο Καπόνο δεν προπονήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Κροάτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του κι έτσι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στη Μόσχα για τον αγώνα με την Κίμκι.