Συμφώνησε χωρίς τον ξενοδόχο!

Οι Ιταλοί έστελναν από το πρωί της Τρίτης τον Ντέργουιν Κίτσεν στην Καντού, μόνο που ο Αμερικανός μένει στον Παναθηναϊκό! Η ΚΑΕ διαψεύδει όσα γράφονται στην Ιταλία, κάτι που σημαίνει ότι ο Κίτσεν θα παραμένει επί του παρόντος, παρόλο που ο ατζέντης του έχει συμφωνήσει με την Καντού! Το Basketnews έχει την ιστορία...

Την Τρίτη η ιταλική ιστοσελίδα laprovinciadicomo έγραψε πως Κίτσεν και Καντού έχουν συμφωνήσει και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η οριστική συμφωνία. Βάσιζε μάλιστα την πληροφορία στο γεγονός ότι ο Αμερικανός έχει μειωμένο χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό μετά την άφιξη του Μάρκους Μπανκς.

Εξαιτίας της έκτασης που πήρε το θέμα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παρέμβει ενημερώνοντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τον Κίτσεν και πως ο παίκτης θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το "τριφύλλι".

Συμφωνία Κίτσεν με Καντού!

Πώς έχει, όμως, η ιστορία; Είναι δεδομένο πως με την άφιξη του Τζέισον Καπόνο οι ξένοι του Παναθηναϊκού γίνονται επτά: πέντε Αμερικανοί και δύο Ευρωπαίοι. Συνεπώς στο ρόστερ της Α1 περισσεύει ένας Αμερικανός. Με δεδομένο ότι ο Καπόνο δεν μπορεί να "κοπεί" ακόμα δεν ήρθε και ο Μπανκς έχει ανταποκριθεί πολύ καλά, ο κλήρος πέφτει στον Κίτσεν.

Βλέποντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ο Αμερικανός ατζέντης του Κίτσεν άρχισε κάποια στιγμή να ερευνά διακριτικά την αγορά και εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκεται σε επαφή με την Καντού. Η ιταλική ομάδα αναζητά απεγνωσμένα έναν πλέι μέικερ για να αντικαταστήσει τον τραυματία Τζέρι Σμιθ και στο πρόσωπο του Κίτσεν διέκρινε την πλέον κατάλληλη περίπτωση. Γι' αυτό και όλο τούτο το διάστημα πιέζει αφόρητα τον Αμερικανό ατζέντη να βρει λύση ώστε να γίνει η μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketnews από την Ιταλία η Καντού ισχυρίζεται πως εν τέλει ήρθε σε συμφωνία με τον ατζέντη. Μόνο που θέλει τον παίκτη ελεύθερο, διότι δεν επιθυμεί να πληρώσει μπάι άουτ. Κι εδώ είναι το πρόβλημα για την Καντού.

Η επένδυση στον Κίτσεν

Ο Ντέργουιν Κίτσεν υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι διετές κλειστό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Επιπλέον οι "πράσινοι" κατέβαλαν στη Μακάμπι Ρισόν, που είχε τα δικαιώματά του, ένα ποσό της τάξης των 250.000 δολαρίων προκειμένου να τον αποδεσμεύσει. Είναι λοιπόν προφανές πως έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στον Αμερικανό για να τον αφήσουν να φύγει τόσο γρήγορα και τσάμπα.

Αν, λοιπόν, δεν πάρουν τουλάχιστον τα 250 χιλιάρικα που έδωσαν στη Μακάμπι Ρισόν, δεν θα τον αφήσουν να φύγει. Εκτός εάν προχωρήσει το άλλο σενάριο, που κυοφορείται επίσης εδώ και καιρό, περί δανεισμού του Κίτσεν στην Καντού. Είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να τους αφήσει όλους ευχαριστημένους.

Τον Παναθηναϊκό, διότι θα δώσει έναν παίκτη, πάνω στον οποίον έχει επενδύσει, να "ψηθεί" σε μια ομάδα και ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, έτσι ώστε να επιστρέψει το καλοκαίρι πιο έτοιμος και να πάρει από το "τριφύλλι" μια δεύτερη ευκαιρία του χρόνου. Την Καντού, διότι θα αποκτήσει τον πλέι μέικερ που χρειάζεται. Και τον ίδιο τον Κίτσεν, διότι στην Καντού θα παίζει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στον Παναθηναϊκό.

Η ενημέρωση πάντως από πλευράς ΚΑΕ ότι ο παίκτης μένει, δείχνει ότι ούτε το σενάριο του δανεισμού προχωρά. Και δεν αποκλείεται να μην προχωρήσει ποτέ, αν ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφασίσει να κρατήσει τον Κίτσεν μόνο για την Ευρωλίγκα. Επιλογή διόλου παράλογη, δεδομένου ότι στο Top 16 ο Παναθηναϊκός θα παίξει φέτος 14 παιχνίδια και χρειάζεται να έχει βάθος στο ρόστερ του. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι ο Κίτσεν δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν το αποφασίσει ο Παναθηναϊκός...