• Α1
  • Posted

O "φορτσάτος" Χαραλαμπίδης

Δεν γνωρίζουμε αν στα γραφεία της ακαδημίας μπάσκετ (GBA) έχουν ήδη κατατεθεί τα σχετικά στοιχήματα, φαίνεται όμως ότι ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει βαλθεί να ξεπεράσει δύο συνεταίρους του. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 9η θέση των σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ (1992-93 και μετά) και είναι σε απόσταση… αναπνοής από τους καλούς φίλους του, Νίκο Χατζηβρέττα και Δημήτρη Διαμαντίδη.


Έχοντας περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στο εξωτερικό, ο τέταρτος της παρέας Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι εκτός ανταγωνισμού, καθώς οι αριθμοί του είναι χαμηλότεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους των συνεργατών του. Ο Νίκος Χατζηβρέττας βρίσκεται στη 1η θέση με 4.048 πόντους αλλά έχει κλείσει τη καριέρα του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης τον ακολουθεί με 3890 και ο Χαραλαμπίδης εμφανίστηκε… φορτσάτος με 3680. Αν κρίνουμε από την επιθετική παραγωγικότητα του «Μπίδη» στους τελευταίους έξι αγώνες και επενδύσουμε σε πρόκριση του ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, είναι θέμα χρόνου να τους πλησιάσει ακόμη περισσότερο. 


Το περασμένο Σάββατο, ο Χαραλαμπίδης σημείωσε 29 πόντους απέναντι στη Κηφισιά, στη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Οι 31 πόντοι απέναντι στον Άρη τη περσινή σεζόν – κατά σύμπτωση ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε 16 Μαρτίου 2013! – παραμένουν στη κορυφή, όπως κι εκείνο το ρεκόρ που σημείωσε με 6/6 τρίποντα.

Ως ο «μαθουσάλας» της φετινής Α1 – στις 5 Απριλίου κλείνει το 38ο έτος της ηλικίας του – θεωρητικά δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του. Πρακτικά όμως, ακόμη και μια σχετική ερώτηση στοιχειοθετεί casus belli. «Τιμή κου και καμάρι μου», είχε απαντήσει, όταν πριν από 6-7 μήνες του αποδόθηκε ο τίτλος του γηραιότερου παίκτη της Α1. Όταν ρωτήθηκε επίσης για το αν προλαβαίνει τους παίκτες που προπορεύονται στη λίστα των καλύτερων σκόρερ, ήταν απειλητικός. «Αν υπονοείς κάτι για του χρόνου, δεν συμμετέχω. Δεν σκέφτομαι να σταματήσω και θα συνεχίσω να παίζω όσο βαστούν τα πόδια μου», αποκρίθηκε. Αν εμείς κρίνουμε από τους 29 πόντους που έβαλε προχθές, αλλά και από τους 20 πόντους που σκοράρει κατά μέσο όρο στους τελευταίους έξι αγώνες, αντέχουν και… παραντέχουν τα πόδια του.