Προάγγελοι εξόδου

spanouli

Στη Ρωσία επιμένουν πως έχει κλείσει στην ΤΣΣΚΑ. Στην Ισπανία τον ντύνουν "μπλαουγκράνα". Κι αυτός καθυστερεί το ραντεβού του με τους Αγγελόπουλους, ενώ επισπεύδεται η ανανέωση με Λο. Όλα δείχνουν ότι ο Σπανούλης οδεύει προς την έξοδο του λιμανιού...

Τα δημοσιεύματα στη Ρωσία (αλλά και πηγές από την Ελλάδα, που έχουν πρόσβαση στη Ρωσία) επιμένουν ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει συμφωνήσει με την ΤΣΣΚΑ, που φέρεται να του προτείνει τριετές συμβόλαιο έναντι συνολικών αποδοχών 10 εκ. Ευρώ!

Την Τρίτη η ισπανική ιστοσελίδα encestando.net έγραψε πως στην Μπαρτσελόνα το έχουν σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν τον Λαρισαίο! Του έχουν κάνει-λέει-δεύτερη βελτιωμένη πρόταση με ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες των 2 εκ. Ευρώ καθαρά και παρότι παραδέχονται ότι η πρόταση της ΤΣΣΚΑ είναι ελαφρώς καλύτερη στο οικονομικό κομμάτι, εντούτοις ισχυρίζονται ότι ο Έλληνας σταρ τούς έχει πει πως προτιμάει να πάει στη Βαρκελώνη! Η ίδια ιστοσελίδα γράφει επίσης πως εδώ και λίγες εβδομάδες ο Σπανούλης έχει ενημερώσει τον Ολυμπιακό πως φεύγει!

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ο Βασίλης Σπανούλης έχει επιστρέψει από τη Λάρισα στην Αθήνα, αλλά δεν βιάζεται να συναντήσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Λέγεται μάλιστα ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να τα πουν από κοντά μετά την κλήρωση της Ευρωλίγκας, που θα γίνει την Πέμπτη 4 Ιουλίου στη Βαρκελώνη. Πιθανότατα μάλιστα το ραντεβού να πάει από βδομάδα. Αν θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό ο Λαρισαίος, τότε γιατί δεν επισπεύδει το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους, να δώσουν τα χέρια μια ώρα αρχύτερα και να τελειώσει η υπόθεση;

Αυτό που γίνεται γνωστό είναι ότι ο Σπανούλης δεν πρόκειται να υπογράψει πουθενά αλλού πριν μιλήσει με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού. Όμως όσο περνούν οι μέρες άπραγες, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να παραμείνει.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που επισπεύδονται οι διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του Έισι Λο. Αρχικά η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο Ολυμπιακός θα ασχολιόταν με το θέμα, αφού ξεμπέρδευε με τον Σπανούλη. Τις τελευταίες μέρες, όμως, τα έβαλε κάτω με τον ατζέντη του Αμερικανού, λέγεται ότι του έκανε μια πολύ καλή πρόταση (περί τα 800 χιλιάρικα ετησίως) και φαίνεται πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πλέον κοντά σε συμφωνία.

Γιατί ο Ολυμπιακός βιάζεται να κλείσει τον Λο; Ίσως είναι τυχαίο. Μπορεί όμως και να θέλει να χρησιμοποιήσει μια συμφωνία μαζί του για επικοινωνιακό ανάχωμα στην απώλεια των δύο άλλων πυλώνων του, του Χάινς και του Σπανούλη δηλαδή, την παραμονή των οποίων, μαζί με αυτή του Λο, είχε θέσει εξ αρχής ως πρώτη προτεραιότητα. Επίσης, αν χαθεί και ο Λο, το χειρότερο δυνατό σενάριο θα έχει πραγματοποιηθεί και ο σχεδιασμός της ομάδας θα πρέπει να γίνει ξανά από την αρχή.

Οι οιωνοί, λοιπόν, δεν είναι καλοί. Οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι ο Σπανούλης φεύγει, αλλά πριν από το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους κάθε πρόβλεψη θα συνεχίσει να είναι παρακινδυνευμένη.

Χάνεται κι ο Μαυροκεφαλίδης!

Από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη όταν βούιξε ο τόπος πως βρισκόταν προ των πυλών, είναι φανερό πως το πράγμα έμπλεξε. Και από τη στιγμή που μπήκε και ο... Ομπράντοβιτς στη μέση, το παιχνίδι μοιάζει χαμένο για τον Ολυμπιακό.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Ζοτς στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ άρχισε να διαρρέει ότι η τουρκική ομάδα ενδιαφέρεται για τον Έλληνα διεθνή σέντερ, τον οποίον ο Σέρβος τεχνικός ανέκαθεν εκτιμούσε. Πρόταση δεν έχει κάνει ακόμα, όμως και μόνο το ότι ενδιαφέρεται αρκεί για να ανεβάσει την τιμή του πολύ πάνω από τα 500 χιλιάρικα που υπολόγιζε να δώσει ετησίως ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει. Κι επειδή οι Τούρκοι έχουν χρήμα, το πιο πιθανό είναι ότι η μεταγραφή του Μαυροκεφαλίδη θα ανέβει πλέον σε επίπεδα απαγορευτικά για τις διαθέσεις των "ερυθρόλευκων".