Όλα για τον Βασίλη...

spanoulis-mvp

Ο Ολυμπιακός ζητά από τον Στράτο Περπέρογλου να δεχθεί μείωση των αποδοχών του, παίρνει φθηνούς Αμερικανούς, όπως τον Σίμονς, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε, και γενικώς κάνει ό,τι μπορεί για να εξοικονομήσει χρήματα για τον Σπανούλη.

Ραντεβού με τον Βασίλη Σπανούλη δεν έγινε τη Δευτέρα, αλλά θα γίνει σύντομα. Μέχρι τότε είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα, ώστε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση στις συζητήσεις με τον αρχηγό.

Πριν από μερικές μέρες οι "ερυθρόλευκοι" ζήτησαν από τον Στράτο Περπέρογλου να δεχθεί μείωση των αποδοχών του, που φέτος ανήλθαν στα 465.000 Ευρώ. Ο διεθνής φόργουορντ δεν έχει απαντήσει ακόμα, όμως η κίνηση αυτή του Ολυμπιακού είναι ενδεικτική των προθέσεών του.

Όπως και το ότι απέκτησε δύο φθηνούς, για τα στάνταρντ της ομάδας και το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται, Αμερικανούς. Ο Μπρεντ Πετγουέι συμφώνησε με ετήσιες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 200.000 Ευρώ και οι οποίες είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ μικρότερες από αυτές του Πέρο Άντιτς, που φεύγει.

Ανακοινώθηκε ο Σίμονς

Περίπου με τα ίδια χρήματα, 200.000 Ευρώ ετησίως, δηλαδή, θα αμειφθεί και ο Σέντρικ Σίμονς, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΚΑΕ το απόγευμα της Δευτέρας.

"Πάντα ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα, ήθελα να κάνω αυτό το βήμα. Είναι ό,τι καλύτερο για την καριέρα μου και για την οικογένειά μου. Φεύγω από μια καλή ομάδα (σ.σ. Μπρίντιζι) για να πάω στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Τι άλλο καλύτερο να μπορούσε να συμβεί;.

Θα παίξω σκληρή άμυνα. Θα κάνω τάπες και θα μαζέψω ριμπάουντ. Κυρίως θα κάνω πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών μου με κάποια σκριν. Θα κάνω τη βρώμικη δουλειά και δεν έχω κανένα πρόβλημα να… λερωθώ.

Αυτό που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα ήταν κάτι το φανταστικό. Το να το κάνει και πάλι θα είναι κάτι το εξωπραγματικό. Για μένα ο πρώτος στόχος θα είναι η κορυφή στην Ελλάδα. Χάθηκε φέτος, αλλά θα επιστρέψουμε", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός με το βουλγαρικό διαβατήριο θα πάρει... τέσσερις φορές λιγότερα από όσα αξίωνε ο ανεκδιήγητος Σερμαντίνι (800.000 Ευρώ ζήτησε για του χρόνου) κι έφυγε... νύχτα.

Προσθέστε στα χρήματα που εξοικονομούνται τα 1,2 εκ. Ευρώ που θα έπαιρνε ο Χάινς και πλέον θα κατανεμηθούν σε δύο παίκτες (τον Μαυροκεφαλίδη, που έμεινε και επισήμως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό, και τον αντί-Χάινς, που μπορεί να είναι ο Μπράιαν Ντάνστον, μπορεί κάποιος άλλος) και... ό,τι περισσέψει στον Σπανούλη. Προσθέστε επίσης και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Μαυροειδή, που λέγεται ότι δρομολογείται. Αν τα προσθέσετε όλα αυτά, προκύπτει ένα αρκετά σημαντικό ποσό, που μπορεί να ενισχύσει την αρχική προσφορά στον Σπανούλη και να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση του Ολυμπιακού. Ή τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο...