Οι Νικς θέλουν πίσω τον Παπανικολάου!

Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις ανανεώσεις των Κάιλ Χάινς και Βασίλη Σπανούλη, αλλά στον Ολυμπιακό ίσως και να προκύψει... μπελάς από τις ΗΠΑ!

Αν και ο Κώστας Παπανικολάου δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2014, υπάρχει ειδικός όρος για το ΝΒΑ. Εάν και εφόσον μια ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια στους «ερυθρόλευκους» για τον 23χρονο φόργουορντ, μπορεί αυτομάτως να τον αποκτήσει! Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό εάν και εφόσον ισχύει το ρεπορτάζ της «New York Post»!

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς οι Νιου Γιορκ Νικς μετάνιωσαν για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων του «Παπ» στο Πόρτλαντ και ετοιμάζονται να τα αποκτήσουν πίσω! Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να δώσουν στους Μπλέιζερς «ντραφτ πικ» από το μεθαυριανό ντραφτ που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη (27/6) και να πάρουν πίσω τα δικαιώματα του Έλληνα παίκτη. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ίσως και να θέλουν άμεσα τον Παπανικολάου στο ρόστερ και να είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν το αντίτιμο που ορίζει το buy out στο συμβόλαιό του. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του και η ζημιά θα είναι πολύ πιο μεγάλη εάν και εφόσον «χαθούν» και οι Σπανούλης, Χάινς.

Πάντως το ενδιαφέρον των Νικς δεν είναι... καινούργιο αφού στο φάιναλ φορ του Λονδίνου είχε βρεθεί ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Γκλεν Γκράνγουολντ, προκειμένου να παρακολουθήσει διά ζώσης τον Παπανικολάου. Για τον παίκτη ενδιαφέρονται επίσης και οι Σπερς με τους Μάβερικς.