Μένει ο Μπαρτζώκας

bartzokas efes

Το πρέσινγκ της Φενερμπαχτσέ στον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ασφυκτικό, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ο Έλληνας προπονητής θα μείνει για άλλα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, που καλοβλέπει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και κλείνει τον Μπρεντ Πετγουέι.

Όπως σας είχε ενημερώσει το Basketnews πριν από καμιά δεκαριά μέρες, η Φενερμπαχτσέ είχε βάλει στο μάτι τον Γιώργο Μπαρτζώκα κάνοντάς του πριν ακόμα από τους τελικούς των πλέι οφ της Α1 μια αρκούντως δελεαστική πρόταση. Μάλιστα δεν έχει παραιτηθεί της προσπάθειάς της να τον πείσει και απόδειξη γι' αυτό είναι ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει στον προπονητή που θα προσλάβει για τη νέα σεζόν, παρότι εδώ και εβδομάδες βουίζει ο τόπος πως αυτός θα είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το Basketnews είναι σε θέση να γνωρίζει πως τις τελευταίες μέρες η Φενερμπαχτσέ έκανε μια τελευταία προσπάθεια να δελεάσει τον Έλληνα προπονητή προσφέροντάς του εγγυημένο διετές συμβόλαιο με αποδοχές 600.000 Ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 700.000 για τον δεύτερο.

Φαίνεται ωστόσο ότι ο Μπαρτζώκας δεν θέλει να αφήσει στη μέση ό,τι άρχισε στον Ολυμπιακό. Και όλα δείχνουν τελικά ότι θα παραμείνει σε αυτόν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιο, στο οποίο μέχρι την Κυριακή 30 του μήνα ο Ολυμπιακός διατηρούσε την επιλογή να μην το ανανεώσει σε περίπτωση που δεν ήθελε. Θέλει και... παραθέλει όμως και μάλλον με μια καλή αύξηση στις αποδοχές του, που φέτος ανήλθαν στα 150.000 Ευρώ (όχι πάντως στο ύψος της πρότασης της Φενερμπαχτσέ, ούτε καν κοντά σε αυτήν), η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί.

Και από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να υλοποιεί σιγά σιγά τους μεταγραφικούς στόχους του. Όσους τουλάχιστον δεν συνδέονται με τους Σπανούλη και Χάινς, τους οποίους ο ατζέντης τους (κοινός και για τους δύο) συνεχίζει να περιφέρει ανά την Ευρώπη προς άγραν του υψηλότερου δυνατού συμβολαίου.

Ο Μπρεντ Πετγουέι βρίσκεται μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και η ανακοίνωση της απόκτησής του είναι θέμα χρόνου. Σε αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, άλλωστε και ο Αμερικανός έχει βάλει στο ψυγείο την πρόταση που του έχει κάνει η Μπάμπεργκ και απλώς περιμένει την κλήση των "ερυθρολεύκων" για να υπογράψει.

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη επίσης υπάρχει ενδιαφέρον. Κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Ολυμπιακός του έχει προτείνει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 500.000 Ευρώ και ότι είναι κοντά σε συμφωνία μαζί του, αλλά η πλευρά του παίκτη διαψεύδει ότι έχει πρόταση στα χέρια της, πόσω μάλλον ότι είναι έτοιμος να την αποδεχθεί. Ο δε Ολυμπιακός τηρεί σιγήν ιχθύος.