Πρώτο βήμα προς την έξοδο

hines

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ατζέντης του Κάιλ Χάινς, ανακοίνωσε διαδικτυακά ότι ο Αμερικανός μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι συζητά πλέον (και) μαζί του από μηδενική βάση.

Αν λάβουμε υπόψη την ενημέρωση που παρέχει ο Ραζνάτοβιτς, ο Χάινς δεν κάνει χρήση της option που υπήρχε στο προ διετίας υπογεγραμμένο συμβόλαιό του για ανανέωσή του για ακόμα ένα χρόνο.

Ο Σέρβος ατζέντης έγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας επί λέξει στον λογαριασμό του στο twitter τα εξής: "Ο Κάιλ Χάινς επισήμως επέλεξε να μην ανανεώσει για τρίτο χρόνο το συμβόλαΙό του με τον Ολυμπιακό. Η επιστολή απεστάλη στο κλαμπ σήμερα".

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από σήμερα ο Χάινς είναι και τυπικά ελεύθερος. Δεν τον δεσμεύει τίποτα με τον Ολυμπιακό και μπορεί να συζητήσει ελεύθερα όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του... Ολυμπιακού!

Το θέμα είναι καθαρά τυπικό, αλλά έπρεπε να το διευθετήσει ο Αμερικανός για να δρομολογήσει τις εξελίξεις που ο ίδιος ήθελε. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει πριν από δύο χρόνια του έδινε το δικαίωμα να το ανανεώσει για έναν ακόμα, με τους όρους όμως που προβλέπονταν προ διετίας (με χρήματα δηλαδή περί τα 400-500 χιλιάρικα), ή να φύγει. Σε κάθε περίπτωση ήταν υποχρεωμένος να ανακοινώσει εγγράφως αυτή την απόφασή του ως το τέλος Ιουνίου. Αν δεν το έκανε μέχρι τότε, το συμβόλαιό του θα ανανεωνόταν αυτόματα για έναν ακόμα χρόνο και από την 1η Ιουλίου θα ήταν δεσμευμένος με τον Ολυμπιακό.

Για να τα προλάβει όλα αυτά και προκειμένου να είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί ο ίδιος το μέλλον του, έστειλε το πρωί της Δευτέρας αυτή την επιστολή, με την οποία ενημερώνει τον Ολυμπιακό πως δεν θα κάνει χρήση της option. Αρα λοιπόν είναι ελεύθερος να συζητήσει με όποιον θέλει. Και με τον Ολυμπιακό βεβαίως, την πρόταση του οποίου (1 εκ. δολάρια ετησίως) δεν έχει ακόμα απορρίψει.

Είναι φυσικά προφανές πως ο Χάινς έχει στα χέρια του καλύτερες οικονομικά προτάσεις (ΤΣΣΚΑ, Φενερμπαχτσέ) και πιθανότατα αυτή η επιστολή να αποτελεί το πρώτο βήμα του προς την έξοδο από το λιμάνι. Όμως ακόμα δεν έχει πάρει αυτή την απόφαση.