Ο... ιός της Μπάρτσα!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη την Μπαρτσέλονα (21.45-ΕΤ1) και σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πρέπει να ξεπεράσει δύο βασικά εμπόδια: α) την "καλύτερη ομάδα της Ευρώπης", όπως χαρακτήρισε την Μπάρτσα ο Έλληνας προπονητής, και την... ίωση που προσέβαλε ομαδικά τους "ερυθρόλευκους"!

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια για την Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας εστίασε πάνω σε αυτά τα δύο εμπόδια: "Αυτό το παιχνίδι έρχεται σε ένα σημείο της Ευρωλίγκας στο οποίο πιστεύω πώς είμαστε σε καλή κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πώς υπάρχει ίωση στην ομάδα μας. Την πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι, όμως ελπίζω να μην αποτελέσει αυτό πρόβλημα. Κατά πολλούς η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Έχει πολύ καλή άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα για τέτοια παιχνίδια και πραγματικά περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και περιμένουμε το ματς.

Ο στόχος μας είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε την δυνατότητα αν κάνουμε καλό φίνις να έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά. Αύριο πιστεύω ο Πέρκινς θα μας βοηθήσει περισσότερο".

Ο Μπαρτζώκας ξέρει καλά ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Άντε Τόμιτς αποτελούν τους άξονες του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν στάθηκε μόνο σε αυτούς: "Ο Τόμιτς αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης για αυτόν τον μήνα στην Ευρωλίγκα. Ο Ναβάρο είναι αυτός που είναι. Του κάνουν μία συντήρηση ανάλογα με τα ματς, αλλά αύριο θα παίξει. Είναι πολυτέλεια όμως να στεκόμαστε σε δύο παίκτες. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς καλούς παίκτες. Επίσης, όλοι πλην του Τοντόροβιτς και του Ραμπασέδα, έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους. Είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί κίνητρο για εμάς. Στην Μπαρτσελόνα υπάρχουν και ο Λόρμπεκ και ο Τζαβάι και όπως είπα είναι πολυτέλεια να επικεντρωθούμε σε δύο παίκτες".

Το ενθαρρυντικό βεβαίως είναι ότι η Μπάρτσα... χάνει και καμιά φορά: "Στην Ισπανία έχασε από την Κάχα Λαμποράλ. Κάτι που δείχνει πώς δεν είναι άτρωτη. Είναι μία ομάδα με υψηλό μέσο όρο ηλικίας, οπότε ίσως να μην έχουν φρεσκάδα σε κάθε ματς. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματικοί. Έχουν συνεργασίες με τον Σάδα και τον Χουέρτας. Επαναλαμβάνω ότι επειδή είναι πολύ εύστοχοι από το λόου-ποστ με εκπληκτικό τρανζίσιον, θέλουν προσοχή. Θεωρώ ότι αν έχουμε την απαιτούμενη προσοχή στο λόου-ποστ, θα τα καταφέρουμε".

Περί κινήτρου βεβαίως ούτε λόγος: "Το παιχνίδι με την Μπεσίκτας ήταν πονηρό. Προσωπικά κουράστηκα με αυτό το παιχνίδι όταν η διαφορά ήταν στους δέκα πόντους. Μπορεί να κερδίσαμε με 20 πόντους, αλλά δεν ξεφύγαμε από την αρχή. Εδώ το κίνητρο είναι πολύ υψηλό. Θα πρέπει να υπάρχει η μαχητικότητα και με την παρουσία του κόσμου είμαι σίγουρος πώς θα δώσουμε το 100%".

Τέλος, αναφέρθηκε στο χρόνο συμμετοχής των ψηλών: "Ο χρόνος περιορίστηκε στον Πάουελ από την στιγμή που πήραμε και τον Σερμαντίνι. Στο ροτέισον από δύο μπήκαν τρεις μαζί με τον Χάινς. Κάναμε μία κουβέντα με τον Πάουελ. Αυτός ο παίκτης με τον τρόπο που παίζει, αν διεκδικεί και τα ριμπάουντ, μας δίνει μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι μας. Υπάρχουν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι καλό για εμάς γιατί αλληλοσυμπληρώνονται".