Χωρίς Πρίντεζη στη Σιένα!

Σοκ στον Ολυμπιακό! Ο Γιώργος Πρίντεζης τραυματίστηκε στη μέση κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ και δεν θα ταξιδέψει στην Ιταλία ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σιένα. 

Ο διεθνής φόργουορντ αναμένεται να μείνει στην Αθήνα και να μην ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας που αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης με προορισμό τη Ρώμη και από εκεί στην πόλη της Τοσκάνης. 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί έναν τεράστιο «πονοκέφαλο» στον Γιώργο Μπαρτζώκα που καλείται να αλλάξει άμεσα τα πλάνα του ενόψει του ματς που θα κρίνει τη 2η θέση του ομίλου: «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει και θέλουμε τη νίκη. Θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε και την ψυχή μας για να φέρουμε το διπλό» δήλωσε ο Κώστας Σλούκας στο «Κανάλι Ένα», ενώ ρωτήθηκε για το αν έχουν στο μυαλό του το ματς του α’ γύρου:

«Σίγουρα έχει επηρεάσει πολύ, πιστεύω όλους, και τον κάθε παίκτη και τους προπονητές. Είναι, όμως, κάτι που έχουμε αφήσει πίσω και προχωράμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα».

Όσο για την έδρα της Σιένα; «Σίγουρα είναι ένα δύσκολο γήπεδο να παίζεις, πρέπει να ελέγξουμε για 40 λεπτά τον ρυθμό και να μην επηρεαστούμε από την έδρα. Αν τα καταφέρουμε αυτά έχουμε μεγάλη τύχη στο παιχνίδι».

Και συνέχισε μιλώντας για την αγωνιστική κατάσταση της Σιένα αυτήν την περίοδο: «Δεν θα πω καλό ή κακό. Και εδώ όταν ήρθε να παίξει με εμάς είχε χάσει το προηγούμενο παιχνίδι της και ήρθε και κέρδισε. Τώρα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αλλά δεν μπορώ να πω αν είναι καλό ή κακό. Αυτό που κοιτάω είναι η ομάδα μας που πρέπει να είναι συγκεντρωμένη 40 λεπτά».

Όσο για το αν ο Μπράουν είναι το κλειδί; «Σίγουρα είναι σημαντικός για το παιχνίδι της Σιένα ο Μπράουν, αλλά έχουν και άλλα ατού που θα πρέπει να τα προσέξουμε καθώς έχουν και άλλους αξιόλογους παίκτες».

Για το ματς με τη Σιένα μίλησε και ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι του α’ γύρου όσο και στα περσινά των πλέι οφ.

Τώρα μπροστά σας υπάρχει το παιχνίδι με τη Σιένα για την Ευρωλίγκα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό, έτσι δεν είναι;
«Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Επίσης θέλουμε τη νίκη γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε μετά από την ήττα με τη Μπαρτσελόνα και φυσικά να κερδίσουμε ώστε να έχουμε πιθανότητες να βγούμε δεύτεροι. Επίσης θέλουμε να νικήσουμε γιατί μας πείραξε πολύ η ήττα στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και φυσικά τα όσα έγιναν».

Θυμάσαι το πρώτο παιχνίδι;
«Φυσικά και το θυμάμαι και το σκέφτομαι συνέχεια από τότε. Το ελέγχαμε απόλυτα και φαινόταν πως θα κερδίζαμε. Αλλά στο τελευταίο ένα λεπτό ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για εμάς πήγε και έτσι χάσαμε. Αυτή η ήττα μας έδωσε κίνητρο και ίσως και να μας έκανε καλό τελικά αφού μας αφύπνισε ως έναν βαθμό. Το έχουμε αφήσει πίσω μας. Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά σωστά στα δύσκολα, έχει χαρακτήρα και ποιος ξέρει, μπορεί να μην ήμαστε καν εδώ αυτή τη στιγμή».

Πέρσι παίξατε στη Σιένα στα play off, κερδίσατε το ένα από τα δύο ματς. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολα έδρα;
«Φυσικά και είναι μια πολύ δύσκολη έδρα και δεν είναι εύκολο να αγωνίζεται κανείς εκεί. Οι οπαδοί τους υποστηρίζουν την ομάδας τους θερμά. Είναι μια γρήγορη ομάδα και παίζουν καλά και πιο γρήγορα μπροστά στο κοινό τους και είναι μια δύσκολη πρόκληση για εμάς αυτό το ματς. Έχουμε παίξει, όμως, φέτος σε πολύ δύσκολες έδρες όπως αυτή της Κίμκι, εκείνη της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ζαλγκίρις Κάουνας. Τους έχουμε αντιμετωπίσει και πέρσι λοιπόν οπότε πηγαίνουμε εκεί με αρκετή αυτοπεποίθηση».