Σπανούλης: «Η καμπή θα μας κάνει καλύτερους»

Μία μέρα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στην Πάτρα, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την εικόνα που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι», το ματς με τον Απόλλωνα, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του ενόψει της συνέχειας: 


«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας στην Πάτρα όπως κάθε εκτός έδρας παιχνίδι. Προερχόμαστε απ’ ένα ματς που είχε μεγάλη ένταση, αυτό με τη Σιένα. Είχαμε διαστήματα που παίξαμε καλά κι άλλα που δεν το κάναμε.

Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε για να ξαναβρεθούμε εκεί που ήμασταν, είναι 10-15 φάσεις σε επίθεση και άμυνα. Δε θέλει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, μόνο μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ όλους μας, μεγαλύτερη συγκέντρωση και να καταλάβουμε ότι στη φάση που είμαστε τα λάθη πληρώνονται» δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και είναι κάτι που το χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ, τα γεμάτα γήπεδα. Πλέον στην κατάσταση που είναι η Κοινωνία μας και η χώρα μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι και θα πρέπει να γίνονται όλα τα παιχνίδια με κόσμο και των δυο ομάδων. Είναι δύσκολο, αλλά μακάρι να μπορούσε να γίνουν τα παιχνίδια Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού με φιλάθλους και των δυο ομάδων».

Από τη πλευρά του ο Δημήτρης Μαυροειδής, τόνισε: «Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα και τα καταφέραμε, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο δεύτερο γύρο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου γύρου παίξαμε καλό μπάσκετ, εκτός ίσως από τις τελευταίες αγωνιστικές που είχαμε μια μικρή καμπή στην απόδοσή μας. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» και αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που συνάντηση η ομάδας του: «Ήταν πολύ ζεστή. Ένας αθλητής θέλει να παίζει σε τέτοια γήπεδα, φτιάχνεται όταν το γήπεδο είναι μπασκετικό».

Όσο για τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα; «Υπάρχει η ένσταση για το παιχνίδι με τη Σιένα αλλά εμείς δεν το σκεφτόμαστε. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς αρχής γενομένης απ’ αυτό με τη Μακάμπι. Όπως στην πρώτη φάση καταφέραμε να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση πηγαίνοντας ματς, ματς, έτσι θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Θα τα δώσουμε όλα, ίσως να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά σίγουρα είμαστε σε μια δύσκολη καμπή και δεν θέλουμε να χαρίσουμε άλλα παιχνίδια. Δεν είναι αυτή η εικόνα μας. Θα πάμε στη Μακάμπι για να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να νικήσουμε».