Σι-ένα συν ένα προβλήματα για τον Μπαρτζώκα

Δύο μεγάλους «πονοκεφάλους» απέκτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (18/1, 22:00, ΕΤ-1) με τη Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν υπολογίζει στον Τζος Πάουελ ο οποίος θα μείνει 10 μέρες εκτός δράσης, ενώ το πρωί του αγώνα θα φανεί κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Γιώργος Πρίντεζης. 

Πρόκειται για δύο σημαντικές απουσίες για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι επιζητούν πάση θυσία τη νίκη μετά τις δύο ήττες μακριά από το Φάληρο. Η διατήρηση του απόλυτου στο ΣΕΦ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό, αλλά το έργο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο στο συγκεκριμένο ματς, αφού η ιταλική ομάδα μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις του ΤΟΡ-16.

«Η Σιένα είναι αήττητη και επικίνδυνη ομάδα. Έχει 3-0 και έτσι έρχεται χωρίς άγχος για να πάρει ό,τι καλύτερο από το ματς. Είναι η πρώτη επίθεση στην Ευρωλίγκα και στη συνέχεια παίζει καλά το πικ εν ρολ. Φυσικά είναι ομάδα και με αδυναμίες και αυτές θα αναλύσουμε στο βίντεο. Τη Δευτέρα δεν πήγε καλά με τη Σάσαρι. Είχε ένα κακό παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει με ομάδες υψηλού επιπέδου. Είχαν δύσκολο ταξίδι στη Σαρδηνία. Αλλά αυτό δεν είναι το πραγματικό δείγμα της. Τους είχαμε αντιμετωπίσει και το καλοκαίρι σε ένα τουρνουά και ας τους είχαμε νικήσει χωρίς τον Σπανούλη, είχα πει στους συνεργάτες μου πως θα πάει καλά» δήλωσε αρχικά ο Μπαρτζώκας και στάθηκε στα προβλήματα της ομάδας του:

«Ο Πάουελ θα μείνει εκτός για δέκα ημέρες. Ο Άντιτς θα κάνει σήμερα (17/01) προπόνηση και ο Πρίντεζης είναι αμφίβολος. Ελπίζω να κάνει αύριο το πρωί προπόνηση μήπως και καταφέρει να παίξει. Σίγουρα είμαστε χωρίς έναν ψηλό σίγουρα και βλέπουμε. Σε αυτό το επίπεδο συμβαίνουν αυτά και δεν ψάχνουμε για άλλοθι. Τώρα φαίνεται περισσότερο η προσθήκη του Σερμαντίνι. Θα είναι ο Μαυροειδής στη 12αδα και ο Σερμαντίνι πιο έτοιμος και έτσι πιστεύω δεν θα έχουμε κανένα έλλειμμα στους ψηλούς μας».

Όσο για τη Σιένα; «Δεν έχει να κάνει μόνο με την αποτελεσματικότητα των ψηλών. Ο Έζε είναι πολύ αθλητικός, το ίδιο και ο Σανικίτζε. Ο Ρες κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα, όμως, σίγουρα δεν έχουν βάθος στους ψηλούς, αυτό είναι γεγονός. Θέλουμε να στοχεύσουμε σε κάποια συγκεκριμένα σημεία εμείς».

Αναφορικά με την ήττα από την Μπαρτσελόνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Δεχθήκαμε πολλούς πόντους από πικ εν ρολ και επιθετικά ριμπάουντ. Με την πίεση που βάζουν οι περιφερειακοί στη μπάλα αλλά και από τους ψηλούς. Σερμαντίνι, Πάουελ και Χάινς είναι τρεις τελείως διαφορετικοί παίκτες. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό και εμείς και αυτοί σε εκείνα που τους ζητάμε. Ο Τόμιτς είναι 2,18, ο Λόρμπεκ αρκετά ψηλός, ο Τζαβάι. Δεν παίξαμε καλά. Στο τρίποντο του Σπανούλη θα είχαμε μεγαλύτερη τύχη εάν έμπαινε και το -6 γινόταν -3» ενώ μίλησε και για τη συνέχεια:

«Τα περισσότερα παιχνίδια είναι σαν τελικός πλέον. Παίζει ρόλο και η παρουσία του κόσμου. Είναι δευτερεύον αν θα επηρεαστούν οι αντίπαλοι ή οι διαιτητές. Αυτό που με νοιάζει είναι να σπρώχνει ο κόσμος μας στη νίκη τα παιδιά. Θεωρώ πως τα παιχνίδια εδώ θα έχουν κόσμο γιατί και εμπορικά είναι τα ματς, αλλά και η ομάδα μας το αξίζει».

Για το επίπεδο των ομάδων στο ΤΟΡ-16, είπε: «Σε αυτό το επίπεδο, στο Tοπ-16, όλοι έχουν καλό σταφ προπονητικό, καλό ιατρικό τιμ, οπότε η διαφορά είναι η πνευματική προσέγγιση κάθε ματς. Μετά τη φυγή του Ντόρσεϊ όλοι έκαναν το κάτι παραπάνω. Συσπειρώθηκε η ομάδα. Πλέον όλοι χρειάζεται να βγουν μπροστά. Και αυτοί που κάθονται στον πάγκο και ο κόσμος»

Και κατέληξε μιλώντας για τον Σερμαντίνι: "Ο Σερμαντίνι είναι πανέξυπνος. Μέσα σε πέντε μέρες έμαθε όλα τα συστήματα της ομάδας που δεν είναι και λίγα. Η προσαρμογή του έγινε ομαλά στην ομάδα και αύριο θα είναι πολύ καλύτερος πιστεύω και θα παίξει πολύ περισσότερο».