«Σκεφτόμαστε τον Πανιώνιο, όχι τη Σιένα»

Αν και η ήττα στη Βαρκελώνη έφερε τον προβληματισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού, άπαντες στην ομάδα την αφήνουν στο παρελθόν και επικεντρώνονται μόνο στη συνέχεια. Άλλωστε δεν στοιχίζει βαθμολογικά στη φάση του ΤΟΡ-16, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει «κοιλιά» στην απόδοση και τίποτε δεν θυμίζει το... δαιμονισμένο 40ημερο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 16 σερί νίκες. 


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στις εκτός έδρας νίκες στην Ευρωλίγκα και στις καλές εμφανίσεις. Εντός των συνόρων δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού έχει αποσπαστεί των υπόλοιπων ομάδων (και δη του Παναθηναϊκού) και μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Βέβαια το ματς της Δευτέρας (14/1, 19:00, ΕΤ-1) κόντρα στον Πανιώνιο στο ΣΕΦ -το οποίο και θα ρίξει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής- αποτελεί ένα καλό τεστ για τον Ολυμπιακό. Οι «κυανέρυθροι» διανύουν εξαιρετική σεζόν και αποτελούν την 3η δύναμη της φετινής Basket League ΟΠΑΠ, μετά και τον Παναθηναϊκό:

«Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι σίγουρα ξεχωριστό. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μαζί με τον Παναθηναϊκό με ρεκόρ 9-2 κι αυτό σίγουρα είναι ένα στοιχείο που λέει πολλά. Ο Πανιώνιος είναι μια νεανική ομάδα με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες και σίγουρα θα έχει ξεχωριστό κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με τον Πανιώνιο και όχι αυτό με τη Σιένα που ακολουθεί» δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα που κοουτσάριζε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Από τη πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε: «Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε άμεσα το τσιπάκι και να έχουμε την προσοχή και το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που έχει δείξει ως τώρα πολλά καλά πράγματα. Ο Πανιώνιος δεν θα έχει άγχος στο ΣΕΦ κι αυτό θα είναι η βάση του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα πρέπει από την αρχή να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι όπως έχουμε κάνει ως τώρα σ’ όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος».

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός μετράει οκτώ σερί νίκες του Πανιωνίου (σε κανονική περίοδο και πλέι οφς), ενώ η τελευταία επιτυχία των «κυανέρυθρων» σημειώθηκε τη σεζόν 2009-2010 (και δη στις 20/12/2009) με 96-94. Τότε που ο Καλαμπόκης έκανε εκπλητικό παιχνίδι με 28 πόντους και 6/7 τρίποντα και τους Ράις (17π.), Έρτσεγκ (16π.) και Παπανικολάου (15π.) να τον ακολουθούν. Για τον Ολυμπιακό είχαν προσπαθήσει οι Τζος Τσίλντρες (19π., 8ρ.) και Γιάννης Μπουρούσης (17π., 9ρ.)

Στους αριθμούς των «ερυθρολεύκων», ο Κώστας Σλούκας θα φτάσει τους 100 αγώνες στην καριέρα του στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, ενώ με πέντε πόντους ο Κώστας Παπανικολάου φτάσει τους 600 στην καριέρα του.