Στα ίσια με... πάρτι!

vezenkov aek

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ σκόρπισε στους πέντε ανέμους τον Άρη (92-54), ισοφάρισε τη σειρά και πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί την Τρίτη στο Αλεξάνδρειο.

Η πρώτη περίοδος ήταν ισορροπημένη, καθώς η ΑΕΚ, που έπαιζδ και πάλι χωρίς τον Χέρστον, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως μέσα στο καλάθι με τον ορεξάτο Μενσά Μπονσού, ενώ ο Άρης από την άλλη μεριά προσπάθησε να τρέξει, αλλά ήταν επιπόλαιος, είχε ωστόσο καλά ποσοστά στα τρίποντα. Ειδικά ο Ριντ, ο οποίος με τρία στο πρώτο δεκάλεπτο κράτησε τον Άρη όρθιο όταν η ΑΕΚ προσπάθησε να ξεφύγει (17-10 στο 7').

Η πρώτη περίοδος έληξε με 22-21, στο ξεκίνημα της δεύτερης ο Άρης πέρασε μπροστά με 23-22 και μετά άρχισε η... καταιγίδα. Με πεντάδα βγαλμένη από τα... βάθη του πάγκου της, με παίκτες όπως ο Παπαντωνίου και ο Κασελάκης, που συνήθως παίζουν από ελάχιστα έως καθόλου, η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλή άμυνα, αλλά βρήκε λύσεις και στην επίθεση. Ο Κασελάκης βοήθησε πολύ αξιοποιώντας τα μις ματς στη θέση "3", ο Σάκοτα έδωσε επίσης λύσεις και η Ένωση άρχισε να ξεφεύγει.

Βοήθησε βέβαια σε αυτό και ο Άρης, που ήταν πολύ κακός στην δεύτερη περίοδο. Δεν μπορούσε να μπει μέσα στη ρακέτα, ήταν άστοχος από την περιφέρεια (0/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα), έκανε επιπολαιότητες, ο Βεζένκοφ ήταν εξαφανισμένος, ενώ από κάποια στιγμή και μετά αδράνησε και στην άμυνα. Η ΑΕΚ άρχισε να τρέχει και η διαφορά να... εκτοξεύεται. Με τρίποντο του Ουίλμπεκιν η Ένωση προηγήθηκε στο ημίχρονο με 47-27, ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους σερί 25-4 από το 22-23 του 10'.30''!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Δημήτρη Πρίφτη να δοκιμάζει ψηλό σχήμα με τον Βεζένκοφ "3", αλλά το σχήμα αυτό βοήθησε τελικά την... ΑΕΚ! Ο Βεζένκοφ δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε μία φορά την υψομετρική διαφορά του από τον Ίνγκλις, που τον μάρκαρε, αντίθετα ο Ίνγκλις βρήκε ρυθμό απέναντι στον Βεζένκοφ, σκόραρε συνεχόμενους πόντους και χάρη σε αυτούς η ΑΕΚ διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, προηγούμενη με 57-34 στο 25'.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Οι παίκτες του Αρη το παράτησαν τελειως εξοργίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον Δημήτρη Πρίφτη, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έστησαν το δικό τους πάρτι στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε απέναντι σε έναν πελαγωμένο αντίπαλο, οι παίκτες σκόραραν όπως ήθελαν και όποτε ήθελαν, έτσι η διαφορά ολοένα μεγάλωνε. Στο 36' το σκορ ήταν 86-52 και ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε χρόνο συμμετοχής ακόμα και σε παίκτες όπως ο Πολυτάρχου και ο Τσιάκος, που δεν παίζουν σχεδόν ποτέ.

H AEK νίκησε εύκολα με 92-54 και πλέον όλα θα κριθούν την Τρίτη στο Αλεξάνδρειο.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.