Νίκη που θα τη θυμάται

Μπορεί να παρουσιάστηκε ελλιπής ο Παναθηναϊκός στη Ρόδο (τραυματίστηκε και ο Παππάς), αλλά δεν παύει να αποτελεί εύσημο για την ιστορία του Κολοσσού, η νίκη με 75-73 (43-36)  και η ισοφάριση της σειράς σε 1-1.

Στο άδειο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (19/5), θα γίνει ο τρίτος αγώνας που θα κρίνει και την ομάδα που θα περάσει στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Ένας παραπάνω αγώνας ενδεχομένως να είναι χρήσιμος για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να δώσει περισσότερο χρόνο στους δύο νεοαποκτηθέντες Αμερικανούς παίκτες, που έκαναν σήμερα το  ντεμπούτο τους στη Ρόδο. Ο Μόργκαν και ο Κούπερ δεν έχουν ακόμη εγκλιματιστεί  και η προσαρμογή τους είναι λογικό να μην είναι άμεση.
Ο Κολοσσός ήταν καλύτερος,  άξιζε της νίκης και άντεξε στην πίεση των «πρασίνων» στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο (21-10) και έφθασαν τη διαφορά ακόμη και στους 15 πόντους  (15΄29-14) με τους Μανωλόπουλο, Λαρεντζάκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε στο β΄ μέρος με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να ανεβάζει στροφές και να του δίνει το προβάδισμα (70-68). Αμέσως όμως η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη αντέδρασε με ένα έμμεσο τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα τρίποντο του Τσάμη (74-70).
Στις τελευταίες επιθέσεις κι ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 75-73 με μία εύστοχη βοπλή του Λαρεντζάκη, ο Μπλουμς αστόχησε σε τρίποντο και τον μιμήθηκε στα 24΄΄ ο Τσάμης, για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Μαυροικεφαλίδης.
Η στατιστική του αγώνα, εδώ.