Έδειξαν τα... δόντια τους

faie

Παλικαρίσια νίκη για το Ρέθυμνο με 65-61, που κάνει το 1-1 στη σειρά και θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Πυλαία για ένα παιχνίδι «τελικό» με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο από την αρχή με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Στον Δικέφαλο του Βορρά φάνηκε η απουσία του Μαρκ Κάρτερ ο οποίος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και έμεινε εκτός 12αδας.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 16-14 με το Ρέθυμνο να έχει το προβάδισμα και έναν ΠΑΟΚ να έχει 0/6 από τα 6,75. Οι Φαγιέ και Καλαμπόκης είχαν τρομερές συνεργασίες, αλλά από την άλλη ο Δέδας και ο Βον είχαν βρεί τα πατήματα τους. Οι «Κρητικοί» πλήρωσαν τα λάθη τους και έτσι το ημίχρονο έκλεισε 31-33.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και τις δύο ομάδες να κλείνονται στις ρακέτες τους και να εκτελούν πολλές βολές εκατέρωθεν. Το σκορ άλλαξε ξανά και έτσι η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 51-48. Στο τέλος ο Φαγιέ παίρνοντας πάνω του την ομάδα, γκολ φάουλ έβαλε, τρίποντο έβαλε και γενικά «έκοβε και έραβε». Θα δει την ομάδα του να προηγείται και με διαφορά 7 πόντων (60-53). Ο ΠΑΟΚ θα πατήσει γκάζι και θα φέρει τη διαφορά στον πόντο (60-59). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πληρώσει την αστοχία της και έτσι οι γηπεδούχοι θα πάρουν μια πολύτιμη νίκη με 65-61.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Φαγιέ 16π. και Καλαμπόκης 12π., ενώ από τους ηττημένους ο Βον έφτασε τους 18π.