Προβάδισμα στον "αυτοκτράτορα"!

aris aek

Υπό τα βλέμματα του Νίκου Γκάλη και του Νίκου Λάσκαρη ο Άρης... άνοιξε το σκορ στη σειρά με την ΑΕΚ νικώντας 71-69, καθώς έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν και τυχερός που η ΑΕΚ τα έκανε... θάλασσα στις δύο τελευταίες επιθέσεις.

Το Αλεξάνδρειο ήταν κατάμεστο και το ντέρμπι θύμισε πράγματι κάτι από τα παλιά. Ο Άρης ήταν πλήρης, αντίθετα η ΑΕΚ παρατάχθηκε με πολλά προβλήματα, καθώς απουσίαζε ο τραυματίας Χέρστον, ενώ και οι επίσης τραυματίες Μενσά Μπονσού, Ίνγκλις και Ουίλμπεκιν ήταν επί της ουσίας εκτός τόπου και χρόνου. Έτσι ο Ντράγκαν Σάκοτα προσπαθούσε με διάφορες... αλχημείες, όπως το να παίζει με τους Ίνγκλις και Ντελινινκάιτις μαζί ή με τρεις ψηλούς και τον γιο του σε θέση "3" ή να τον χρησιμοποιεί μαζί με τον Μιλόσεβιτς στις θέσεις των ψηλών, να διεκδικήσει τη νίκη.

Κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργήσει ανισορροπίες στην άμυνα του Άρη, καθώς ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν σε καλή μέρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο από την άλλη πλευρά και ο Άρης είχε τα ατού του. Ο Πάσαλιτς στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός, ο Βεζένκοφ είχε ξεσπάσματα, όμως τη διαφορά έκαναν δύο παίκτες. Ο Νέιμικ, που όπως και στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ ήταν εξαιρετικός μέσα στη ρακέτα και σε άμυνα και σε επίθεση. Και ο Αντεγκμπόγε, που τρύπησε πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα κι έδωσε πολλές λύσεις.

Αυτοί οι δύο πρωταγωνίστησαν στο ξέσπασμα που έκανε στην τρίτη περίοδο ο Άρης με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 63-52 στο τέλος της και καθώς και ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί, να δείχνει ότι η νίκη δεν θα του ξέφευγε.

Όμως στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ αντέδρασε. Η άμυνά της αποδείχθηκε αποτελεσματική, ενώ στην επίθεση ο Ντελινινκάιτις ήταν το πρώτο βιολί και οδήγησε στην ολική ανατροπή. Στο 39' η Ένωση ισοφάρισε 69-69 κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι είχε τον πρώτο λόγο, εντούτοις στις δύο τελευταίες επιθέσεις τα έκανε... θάλασσα. Ειδικά στην τελευταία, αφού προηγουμένως ο Αντεγκμπόγε με δύο βολές είχε κάνει το 71-69 (ο Άγγλος παρά λίγο να είναι μοιραίος για τον Άρη, αφού στην προηγούμενη επίθεση είχε πατήσει γραμμή κι είχε δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να περάσει μπροστά, άσχετα αν δεν την εκμεταλλεύτηκε), η μπάλα δεν γύρισε σωστά και ο Σάκοτα την πήρε και σούταρε από... το σπίτι του. Αποτέλεσμα ήταν να αστοχήσει και ο Άρης να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.