Ολλανδικό μπλόκο!

mensa aek agor

Παρότι στο τέλος κόντεψε να "αυτοκτονήσει", το Ρέθυμνο με τον εκπληκτικό Σάφτενααρ και τον πρώην Ενωσίτη Καλαμπόκη νίκησε 80-79 δίνοντας τέλος στο σερί της ΑΕΚ, που πλέον ρισκάρει και την τέταρτη θέση.

Ο αγώνας ήταν μέγα ντέρμπι από την αρχή, καθώς ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εμφανίστηκε εξαιρετικά διαβασμένος και χτύπησε την ΑΕΚ στην αχίλλειο πτέρνα της: μέσα στη ρακέτα. Η εντολή να περνά η μπάλα στον Σάφτενααρ εφαρμόστηκε πιστά κι ο Ολλανδός έκανε ένα μοναδικό πάρτι απέναντι στον Μενσά Μπονσού εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα. Συν τοις άλλοις η Ένωση δεν βρήκε πολλά σουτ από την περιφέρεια, απ' όπου δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχη, ενώ είχε και αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας κάνοντας αρκετά λάθη.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς από κάποια στιγμή και μετά πήρε... μπρος και ο Μαλίκ Χέρστον οδηγώντας την ΑΕΚ στο σκοράρισμα.

Στα μισά της τελευταίας περιόδου και καθώς ο Ντούσαν Σάκοτα έδωσε πολύτιμες επιθετικές βοήθειες στον Χέρστον, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 71-66 και έδειξε διάθεση να "καθαρίσει", αλλά λογάριαζε χωρίς τον Καλαμπόκη. Ο πολύπειρος γκαρντ, που έχει φορέσει τη φανέλα της Ένωσης στο παρελθόν, πρωταγωνίστησε σε σερί 8-0, με το οποίο το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά με 74-71 και δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Η ομάδα του Σκουρτόπουλου διατήρησε αυτό το προβάδισμα, καθώς ο Καλαμπόκης είχε την εμπειρία για να βάζει τις βολές και να το συντηρεί. Στο τέλος πάντως λίγο ελειψε το Ρέθυμνο να αυτοκτονήσει. 27'' πριν από τη λήξη ο Μιλόσεβιτς έβαλε μία βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά η καταχή πήγε ξανα στην ΑΕΚ και ο Ουίλμπεκιν μείωσε στον πόντο (80-79). Το Ρέθυμνο δεν επανέφερε ποτέ την μπάλα, διότι ο Άλεν χρεώθηκε με παράβαση 5'' κι έτσι η τελευταία επίθεση ανήκε στην ΑΕΚ και μαζί η ευκαιρία για να "κλέψει" τη νίκη. Ο Ουίλμπεκιν, όμως, αστόχησε, έτσι το Ρέθυμνο πήρε τη μεγάλη νίκη με 80-79 και μαζι το προβάδισμα για την έκτη θέση. Η ΑΕΚ από την πλευρά της μετά από αυτή την ήττα πρέπει να ξεχάσει την τρίτη θέση, ενώ κινδυνεύει πλέον να χάσει και την τέταρτη από τον Άρη.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.