Τα εύκολα δύσκολα...

vaughn

Αφού στο τέλος κόντεψε να χύσει την καρδάρα με το γάλα που μάζευε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Πυλαία τον Κολοσσό με 77-72 και "κλείδωσε" την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 7' ήταν μπροστά με 20-9, καθώς ο Όντουμ έκανε σπουδαία δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα, ο Μαργαρίτης τον βοηθούσε αρκετά, ενώ και η άμυνα πάνω στον "εγκέφαλο" του Κολοσσού, τον Ουότερς, ήταν πάρα πολύ καλή. Ο Κολοσσός από την άλλη πλευρά δεν είχε την ευστοχία προηγούμενων αγώνων απο την περιφέρεια κι αυτό δεν του επέτρεπε να πλησιάσει και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του.

Όλα αυτά πάντως συνέβαιναν μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε εύκολα το προβάδισμα και ο Κολοσσός ακολουθούσε από απόσταση. Στο 32' το σκορ ήταν 69-53 και αίφνης ο "δικέφαλος" έπαθε μπλακ άουτ! Σταμάτησε να λειτουργεί σωστά στην επίθεση και να σκοράρει και έδωσε τη δυνατότητα στον Κολοσσό να πλησιάσει απειλητικά. Με πρωταγωνιστή τον Τσάμη η ομάδα από τη Ρόδο έτρεξε ένα σερί 15-2 και 39'' πριν από τη λήξη μείωσε 71-68 και αίφνης διεκδικούσε τη νίκη.

Προ του κινδύνου όμως ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε. Ο Λάνγκφορντ κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Κάρτερ διατήρησαν την ψυχραιμία τους από τη γραμμή των βολών, δεν αστοχήσαν ούτε σε μία κι έτσι κράτησαν τη νίκη (77-72), με την οποία ο "δικέφαλος" εξασφάλισε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.