ΚΑΟΔ για πλέι οφ

aris paok 2014

Ο ΚΑΟΔ νίκησε χωρίς πολλά πολλά την Κηφισιά και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τα πλέι οφ έναντι του Απόλλωνα Π., που έχασε και στην Αμαλιάδα. Πέρασε ο Άρης από τα Τρίκαλα.

Στα Τρίκαλα ο Άρης προσπάθησε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 81-74 επί της τοπικής ομάδας. Ο Τόρεϊ Τόμας ήταν συγκλονιστικός (25π., 7ρ., 6ασ.) και έπαιξε και για τον τραγικά άστοχο Βεζένκοφ (1/9τρ.), ωστόσο στο τέλος χρειάστηκε τη βοήθεια και των Αντεγκμπόγε, Σίμτσακ για να μπορέσει ο Άρης να αποκρούσει την αντεπίθεση των Τρικάλων, που εκπορεύτηκε από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Χάρις κατά κύριο λόγο. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο ΚΑΟΔ επιβεβαίωσε την καλή του κατάσταση νικώντας άνετα την Κηφισιά με 67-51 και κάνοντας το πιο σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ο Τρότερ και ο Χρυσικόπουλος πρωταγωνίστησαν στο ξέσπασμα του ΚΑΟΔ με το οποίο ξέφυγε στη δεύτερη περίοδο και από εκεί και πέρα ο πολύπειρος Παπαμακάριος φρόντισε ώστε η ομάδα του να μην κινδυνεύσει στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι κι αλλιώς η Κηφισιά εκτός του Μαυροειδή, δεν είχε άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος πέτυχε μεγάλη νίκη με 74-68 στην παράταση επί του Απόλλωνα Π., που μετά και από αυτή την ήττα ουσιαστικά αποχαιρετά τις ελπίδες του για να παίξει στα πλέι οφ. Ο αγώνας ήταν μέγα ντέρμπι, χωρίς πολύ θέαμα, αλλά με μπόλικο σπασπένς. Ο Απόλλων προηγήθηκε 61-58 ένα λεπτό πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αλλά δεν σκόραρε ξανά ως το τέλος, αστοχώντας σε όλα τα σουτ που επιχείρησε. Έτσι ο Κόροιβος ισοφάρισε με δίποντο του Ρούμπιο και μία βολή του Μάρσαλ μετά, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το τρίποντο του Βασίλιεβιτς σταμάτησε ο Γκάλογουεϊ πηγαίνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Βασίλιεβιτς ήταν πρωταγωνιστής και μαζί με τον Μάρσαλ οδήγησαν τον Κόροιβο στη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανελευσινιακός πήρε το ντέρμπι των... καταραμένων κερδίζοντας με 95-94 τον Πανιώνιο χάρη σε φόλοου του Ιωάννου έπειτα από άστοχο σουτ του Μάρκοβιτς 3'' πριν από το φινάλε. Καίτοι καταδικασμένες σε υποβιβασμό, οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, στο οποίο ο Πανελευσινιακός, κυριαρχώντας μέαα στις ρακέτες με τους Μάρκοβιτς και Λούμπι, είχε διαρκώς ένα σημαντικό προβάδισμα. Όμως στην τελευταία περίοδο ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστές τους Ξανθόπουλο και Βεργίνη ανέτρεψε το σκηνικό και πέρασε και μπροστά. Ο Βεργίνης μάλιστα λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε... ήρωα, αφού με τρίποντο 48'' πριν από τη λήξη ισοφάρισε 93-93 και στα 7'' με μία βολή έκανε το 94-93, αλλά στην τελευταία επίθεση του Πανελευσινιακού ο Ιωάννου σαν από μηχανής θεός πετάχτηκε μετά το άστοχο σουτ του Μάρκοβιτς και με φόλοου έδωσε τη νίκη γοήτρου στην ομάδα του. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.