Καταιγίδα!

englishelefsina

Με έναν τρομακτικό καταιγισμό τριπόντων και μπροστάρη τον εκπληκτικό Ίνγκλις (28 με 8/9 σε 23'), η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τον Πανελευσινιακό (105-80) προσφέροντας πλούσιο θέαμα και ενθουσιάζοντας τους φίλους της.

Ένα ανεπανάληπτο επιθετικό ρεσιτάλ έδωσε ο Καρλ Ίνγκλις στην πρώτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο... ξέχασε να αστοχήσει! Ο Καναδός μπήκε "καυτός" στο ΟΑΚΑ και κατάφερε στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα να πετύχει 20 πόντους με 6/7 τρίποντα βάζοντας σουτ με όλους τους τρόπους! Είχε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση ώστε ευστοχούσε για τρίποντα ακόμα και στον αιφνιδιασμό συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πετύχει η ΑΕΚ 32 πόντους στην πρώτη περίοδο και να μπει στη θέση του οδηγού.

Όχι όμως με μεγάλη διαφορά, καθώς στην άμυνα... έμπαζε. Οι παίκτες της ήταν σε πολλές περιπτώσεις... θεατές των προσπαθειών των αντιπάλων τους και κυρίως των Μάρκοβιτς και Τζόουνς, που έβρισκαν είτε ελεύθερα σουτ είτε μεγάλους χώρους μέσα στη ρακέτα της Ένωσης και σκόραραν με άνεση. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το χορταστικό 32-24 του πρώτου δεκαλέπτου, που φανερώνει ότι οι δύο ομάδες έπαιζαν χαλαρά δίνοντας έμφαση κυρίως στην επίθεση.

Ο Ίνγκλις βγήκε στη δεύτερη περίοδο για να πάρει ανάσες και ο Μπονσού πήρε μερικές μπάλες κι έβαλε κάποια καλάθια, ωστόσο η άμυνα της ΑΕΚ συνέχιζε να είναι ευάλωττη και ο Πανελευσινιακός μείωσε στο 14' 40-34. Πρόσκαιρα, όπως αποδείχθηκε, διότι ο Ντράγκαν Σάκοτα πέρασε σταδιακά στο παιχνίδι τη δεύτερη πεντάδα, που αποδείχθηκε το ίδιο ορεξάτη στην επίθεση και πιο αποτελεσματική στην άμυνα. Σαρικόπουλος, Ουίλιαμσον, Παπαντωνίου, Μιλόσεβιτς και Ντελινινκάιτις συνέθεσαν μια καλύτερη αμυντική πεντάδα, ενώ στην επίθεση οι δύο τελευταίοι αποδείχθηκαν και εξαιρετικοί εκτελεστές. Μέσα στη ρακέτα ο Σέρβος, έξω από τη γραμμή του τριπόντου ο Λιθουανός. Κάπως έτσι η ΑΕΚ έτρεξε ένα φοβερό σερί 22-7 ως το τέλος του ημιχρόνου και προηγήθηκε με 62-41 σκορπώντας ενθουσιασμό στους περιπου 2000 φίλους της, που την αποθέωσαν κατά την αποχώρησή της στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το θέμα ήταν να διατηρήσουν την όρεξή τους οι παίκτες της ΑΕΚ, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό συνέβη και στην τρίτη περίοδο. Με αρκετά καλή άμυνα, συνέπεια και του άναρχου παιχνιδιού του Πανελευσινιακού, που δεν περίμενε πλέον τίποτα από το παιχνίδι, και με τους ξένους της, αλλά και τον Αθηναίου φρέσκους, η Ένωση διεύρυνε διαρκώς το προβάδισμά της, το οποίο στο 27' έφτασε τους 30 πόντους (82-52). Τα τρίποντα του Βασιλόπουλου έκλεισαν κάπως την ψαλίδα, αλλά ο Ίνγκλις, που δεν αστοχούσε με τίποτα, έδωσε την απάντηση και η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 89-64 στο τέλος της τρίτης περιόδου προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε τυπική διαδικασία. Η ΑΕΚ διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα παίζοντας χαλαρό και επιθετικό μπάσκετ, ο Μπονσού έβαλε μέχρι και τρίποντο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βασιλόπουλος και ο Λούμπι προσπαθούσαν να σώσουν τα προσχήματα για τον Πανελευσινιακό. H AEK έπιασε τους 100 πόντους περίπου 5λεπτά πριν από το τέλος με δύο βολές του Μιλόσεβιτς και νίκησε εν τέλει εύκολα με 105-80.

Τα δεκάλεπτα: 32-24, 62-41, 89-64, 105-80

ΑΕΚ: Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 15(4), Σάκοτα 6, Κασελάκης, Πολυτάρχου, Χέρστον 11(1), Ουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 2, Αθηναίου 9, Μιλόσεβιτς 15(1), Μενσά Μπονσού 19(1), Ίνγκλις 28(8).

Πανελευσινιακός: Μίτροβιτς 7(1), Βασιλόπουλος 17(5), Λούμπι 19, Αθανασούλας 2, Μάρκοβιτς 14(2), Δορκοφίκης, Ιωάννου 5, Τζόνσον 8(2), Αβραμίδης, Σιμπσον 8.