James Gist... Airlines!

Όλοι όσοι διακρίθηκαν στην αναμέτρηση του Τελ Αβίβ φρόντισαν να... συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και να δείξουν ότι είναι πανέτοιμοι ενόψει του κρίσιμο αγώνα με τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε μετά την ήττα από τη Μακάμπι, οι «πράσινοι» αναμένεται να τα παίξουν όλα για όλα στην αναμέτρηση της Πέμπτης, ακόμα και για να καλύψουν τη διαφορά της ήττας από το ματς του α' γύρου.

Και αν έχουν τον Τζέιμς Γκιστ στην... ίδια κατάσταση, τότε έχουν κάθε λόγο για να το πιστεύουν. Ο Αμερικανός συνδύασε στο Ρέθυμνο την ουσία με το θέαμα και μαζί με τον Νίκο Παππά οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην εκτός έδρας νίκη με 94-77. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάγκασε και το (μπασκετικό) κοινό της Κρήτης να τον αποθεώσει τη στιγμή που αποσύρθηκε στον πάγκο, δείγμα των όσων... έκανε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Αμφότεροι τελείωσαν το παιχνίδι με 19 πόντους, με τον Αμερικανό να έχει 6/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, ένα κόψιμο και τρία κερδισμένα φάουλ σε 18 λεπτά συμμετοχής. Ο Νίκος Παππάς με τη σειρά του ήταν εκείνος που... έκοψε τον βήχα των γηπεδούχων τη στιγμή που έμοιαζαν να απειλούν τους «πράσινους». Στα 25 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε έδειξε πως άφησε στο παρελθόν τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν έχοντας 3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ και ισάριθμα κερδισμένα φάουλ.

Στα αξιοσημείωτα η θετική παρουσία του Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος διπλασίασε το χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με το παιχνίδι στο Τελ Αβίβ (08:57) έχοντας 8 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/2 βολές και δύο ριμπάουντ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπολογίζεται και με το... παραπάνω ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αφού χρειάζεται ένα παραπάνω κορμί για τη δυνατή «φροντ λάιν» των Καταλανών.

Από εκεί και πέρα το Ρέθυμνο μπήκε με αρκετή ενέργεια στο ματς, προηγήθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του με γνώμονα την επιθετική άμυνα. Μάλιστα ο Ιβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους Λούντζη, Διαμαντάκο, με τον δεύτερο να αφήνει καλές εντυπώσεις στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε. Φαγιέ και Κράβιτς οι παίκτες που ξεχώρισαν από πλευράς των Κρητικών.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 39-47, 57-71, 77-94

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 5(1), Σχίζας 1, Κουμπούρας 6, Σαφτενάαρ 9, Κάουνσιλ 4, Άλεν 9(1), Καλαμπόκης 7(1), Φαγιέ 16(3), Σίνης 2, Χείλαρης, Κράβιτς 15, Δουλγεράκης 3(1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 7(1), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9(1), Φώτσης 5, Παππάς 19(3), Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 19(2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 7, Λούντζης 2, Λαουάλ 8.