Με το μυαλό στην Αρμάνι

Ένα γεμάτο γήπεδο θα έδινε ένα παραπάνω κίνητρο στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της τιμωρίας των Τρικάλων, ο αγώνας ήταν σκέτη αγγαρεία.

Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση με 105-87 (53-43) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να μοιράσει τοπ χρόνο συμμετοχής των παικτών και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει με το μυαλό στον αγώνα της Παρασκευής στο Μιλάνο.
Ο Ολυμπιακός είχε ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 32-12. Η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στη συνέχεια, σίγουρα δεν άρεσε στον προπονητή, αφού στο επόμενο δεκάλεπτο δέχθηκε 31 πόντους και στο διάστημα αυτό τα Τρίκαλα με το επιμέρους 31-21, έδωσα ενδιαφέρον στη συνάντηση.
Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη φάνηκε ανταγωνιστική και στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά στους επτά πόντους (66-73) με τετράποντο του Νικολόπουλου.
Ο Ολυμπιακός πάτησε ελαφρά το γκάζι στο πρώτο εξάλεπτο  της τελευταίας περιόδου, πέτυχε ένα 10- (71-88), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια απαντήσεις για να διατηρούν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (78-88).  Επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πρόβλημα, ξεπέρασαν τους 100 πόντους, αλλά αμυντικά δεν έδειξαν το ζήλο που θα ήθελε ο Γ. Σφαιρόπουλος και οι 87 πόντοι που δέχθηκαν θα είναι σημείο αναφοράς.
Ο Βασίλης Σπανούλης σ’  ένα ακόμη αγώνα έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (25 π. με 5/5 δίπ. 2/3 τρίπ. Και 8 ασίστ, ενώ κεφάτοι επιθετικά ήταν και οι Πρίντεζης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι.
Από τα Τρίκαλα που για δύο δεκάλεπτα στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στον δυνατό αντίπαλό τους, οι ξένοι παίκτες του και ο Νικολόπουλος, ικανοποίησαν τον Κ. Φλεβαράκη.
Τα δεκάλεπτα: 12-32, 43-53, 70-78, 87-105
Τα στατιστικά του αγώνα εδώ.