Έγκλημα και... Όντουμ!

english paok

Με ένα μεγάλο τρίποντο σχεδόν με τη λήξη ο Όντουμ έδωσε στον ΠΑΟΚ μια ανέλπιστη νίκη επί της ΑΕΚ (73-71), η οποία προηγείτο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στην Πυλαία, αλλά στα τελευταία λεπτά "αυτοκτόνησε".

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ίνγκλις να πετυχαίνει τρία κολλητά τρίποντα, την ΑΕΚ να προηγείται χάρη σε αυτά με 9-2 και τον ΠΑΟΚ από εκεί και μετά να αναγκάζεται να κυνηγά στο σκορ. Στην αρχή το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στράφηκε πολύ γύρω από τον Κάρτερ, που δεν είχε σωστές επιλογές κι αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να συντηρήσει το προβάδισμά της προηγούμενη με 18-8 στο 6' και καταφέρνοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα. Η άμυνά της ήταν αρκετά καλή και ανταποκρινόταν σωστά τις περισσότερες φορές σε όσα ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κάνει για να τη διασπάσει. Και κυρίως να μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.

Από την άλλη η Ένωση παρέμεινε πολύ εύστοχη έξω από τα 6.75μ. (είχε 6/7 τρίποντα στο πρώτο μέρος), ο Παπαντωνίου τη βοήθησε πολύ ως πλέι μέικερ, ενώ εκτέλεσε 12 βολές στο πρώτο ημίχρονο έναντι καμιάς του ΠΑΟΚ! Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία που της έδωσαν προβάδισμα 10 πόντων (42-32) στο πρώτο μισό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος από την περιφέρεια, ενώ και στην άμυνα δεν είχε απαντήσεις, κυρίως στα σημεία που προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά. Μια διαφορά που έφτασε ακόμα και τους 14 πόντους υπέρ της ΑΕΚ (40-26 στο 18').

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Μενσά Μπονσού να αποκτά πιο ενεργό ρόλο στην επίθεση και την ΑΕΚ να προηγείται με 52-37 στο 24', αλλά από εκεί και μετά έπαθε μπλακ άουτ. Ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο στην άμυνα, έβγαλε ουσιαστικά εκτός αγώνα τους Ινγκλις, Μπονσού και με τους Λάνγκφορντ, Τσόχλα και Μαργαρίτη πέτυχε την ανατροπή. Με σερί 16-3 μείωσε στο τέλος της τρίτης περιόδου σε 55-53, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε προσωρινά τις απαντήσεις.

Δύο τρίποντα απο τους Παπαντωνίου και Ντελινινκάιτις κράτησαν τη διαφορά στα επίπεδα των 4-6 πόντων και το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αυτό το τέμπο ως το τελευταίο λεπτό. Η ΑΕΚ παίζοντας με τρεις γκαρντ κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα με νύχια και με δόντια εκμεταλλευόμενη και την αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ, που δεν είχαν πάντα τις καλύτερες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ πάντως μείωσε στον πόντο (66-67), αλλά 28'' πριν από τη λήξη ο Ντελινινκάιτις με γκολ φάουλ έκανε το σκορ 66-70 και έδωσε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα κέρδιζε.

Το παιχνίδι πήγε στις βολές κι εκεί η ΑΕΚ έκανε ένα λάθος, που απέβη μοιραίο.16'' πριν από τη λήξη και μετά από τάιμ άουτ η μπάλα δεν πήγε στον κατά τεκμήριο πιο εύστοχο παίκτη στις βολές, τον Ίνγκλις, αλλά στον Μιλόσεβιτς, πάνω στον οποίο έγινε φάουλ. Αυτός έχασε μία βολή, στη συνέχεια ο Κάρτερ έκανε το 70-71 και στην επαναφορά νέα... αυτοκτονία. Ο Ντελινινκάιτις πασάρει στον Παπαντωνίου κι αυτός βγαίνει με την μπάλα έξω (με υποψία φάουλ υπέρ του πάντως)! Η τελευταία επίθεση ανήκε στον ΠΑΟΚ κι ο Όντουμ με ένα μεγάλο τρίποντο τού έδωσε για πρώτη και τελευταία φορά το προβάδισμα. Και τη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 32-42, 53-55, 73-71.