Ημέρα φιλοξενουμένων

trikala panigir

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες και ταυτόχρονα βαθιές βαθμολογικές ανάσες πήραν τα Τρίκαλα στο Ρέθυμνο και ο Κολοσσός σε ένα απίστευτο παιχνίδι στη Δράμα, ενώ και ο Απόλλων Π. πέρασε από τη Νέα Σμύρνη. Συνεχίστηκε η κατρακύλα της Κηφισιάς, που έχασε και στην Αμαλιάδα.

Στο Ρέθυμνο έγινε το μπαμ της αγωνιστικής, καθώς τα Τρίκαλα κατάφεραν να αποδράσουν με μια πολύ μεγάλη νίκη (83-81) και να μείνουν ζωντανά στη μάχη για την παραμονή. Το Ρέθυμνο έδειξε από την αρχή ότι δεν είχε πάρει και πολύ σοβαρά το παιχνίδι υστερώντας σημαντικά στην άμυνα, ωστόσο χάρη στα κέφια του Σίμπσον είχε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (45-41). Όμως το δεύτερο μέρος άρχισε με τα Τρίκαλα να κάνουν ένα σερί 11-0, να προηγούνται με 52-45 και χάρη στους Τσούπκοβιτς και Ίνγκραμ, που συνέδραμαν τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Χάρις, να πάρουν μια διαφορά 10-11 πόντων αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να τρέχουν και να μη φτάνουν. Μετά τα μισά της τελευταίας περιόδου το Ρέθυμνο με τον πολύ καλό Καλαμπόκη και τους Κάνσιλ, Φαγέ να βοηθούν πλησίασε στον πόντο και στο τελευταίο λεπτό το παιχνίδι πήγε στις βολές. Οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν γενικά εύστοχοι, ωστόσο 2'' πριν από τη λήξη ο Ίνγκραμ έβαλε μόνο μία κι έκανε το σκορ 83-81 υπέρ των Τρικάλων. Σκορ που έμελλε να είναι το τελικό, καθώς το τελευταίο σουτ του Φαγέ ήταν άστοχο. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Δράμα ο Κολοσσός πήρε μεγάλη νίκη με 72-68 σε ένα παιχνίδι με απίστευτη εξέλιξη. Μέχρι και μισό λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κολοσσός πρέπει να έκανε... παγκόσμιο ρεκόρ ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6.75μ. έχονταςς 13/14 τρίποντα! Η εξωπραγματική αυτή επίδοση είχε ρίξει στο καναβάτσο τον ΚΑΟΔ και είχε επιτρέψει στην ομάδα από τη Ρόδο να προηγηθεί με 56-29 στο 21' και να δείχνει πως έχει πάρει ουσιαστικά τη νίκη. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Κολοσσός δεν έβαλε άλλο τρίποντο, αντίθετα έχασε και τα 9 που επιχείρησε. Κι ο ΚΑΟΔ όχι μόνο σήκωσε κεφάλι, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζάρα, που είχε 5/5 τρίποντα, έκανε επική ανατροπή και ένα λεπτό πριν από το τέλος κάλυψε εντελώς το -27 ισοφαρίζοντας 68-68! Όμως δεν έμελλε να την ολοκληρώσει. Ο Τσάμης έβαλε ξανά μπροστά τον Κολοσσό, στη συνέχεια ο Άτκινς έχασε την πιο κρίσιμη επίθεση του ΚΑΟΔ και ο Στεφανίδης με δύο βολές σφράγισε τη μεγάλη νίκη του Κολοσσού. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στη Νέα Σμύρνη ο Απόλλων Π. έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σημαντική νίκη (71-68) κόβοντας παράλληλα τον αέρα του Πανιωνίου, που παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Πανιώνιος με τον Κόλεμαν να κυριαρχεί μέσα στις δύο ρακέτες είχε ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο μέρος, όμως ο Απόλλων με τον Σκορδίλη να κερδίζει μάχες από τον Κόλεμαν, τον Γκαλογουέι να διαπρέπει οργανωτικά και τους Ελ Αμίν, Γεωργαλή να βοηθούν τον Φιτζπάτρικ στο σκοράρισμα, πέρασε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έχασε το προβάδισμα ως το τέλος, οπότε ο Αργυρόπουλος με την ψυχραιμία του από τη γραμμή των βολών διασφάλισε τη νίκη. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα νικώντας με 79-70 την Κηφισιά, που συνεχίζει την κατρακύλα της. Μετά την πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, ανέβασαν σταδιακά τη διαφορά σε διψήφια τιμή και την κράτησαν πάνω κάτω σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα. Ο Ντέιβις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και οι Μαγκέτ, Ρούμπιο Μάρσαλ ήταν αυτοί που κράτησαν όρθιο τον Κόροιβο απέναντι στον Μαυροειδή, που ήταν και πάλι όλη η Κηφισιά. Ο νεαοπκτηθείς Σάιλας πέτυχε 14 πόντους, τους περισσότερους όμως όταν σχεδόν όλα είχαν κριθεί. Μετά και από αυτή την ήττα πλέον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν αισθάνεται και πολύ ασφαλής στον πάγκο της Κηφισιάς. Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.