Απλά καλύτερος...

lafayett aris

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τον φιλότιμο Άρη στο ΣΕΦ (84-68). Ο Λαφαγέτ και ο Σλούκας επιβεβαίωσαν τη φόρμα τους, ο Πρίντεζης έδειξε ότι βρίσκει τα πατήματά του και ο Σπανούλης, μολονότι μοίρασε 9 ασίστ, δεν πέτυχε ούτε πόντο!

Ο Άρης αντιμετώπισε θαρραλέα στο πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα και για αρκετή ώρα έδινε δικαιώματα. Με τον Σπανούλη να είναι μάλλον ανόρεκτος (δεν πέτυχε ούτε πόντο στα 9.30 λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο 20λεπτο) οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πρόβλημα στην πρώτη περίοδο, οπότε ο Άρης με τους δαιμόνιους Πάσαλιτς και Τόμας επέβαλε το ρυθμό του. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι και παρότι ο Βεζένκοφ δεν είχε πάντα καλές επιλογές, οι "κίτρινοι" έπαιζαν στα ίσια τον Ολυμπιακό και ήταν ισόπαλοι 17-17 μετά τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Το σκηνικό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Σπανούλης κάθησε στον πάγκο και ο Ολυμπιακός έπαιξε με δίδυμο στα γκαρντ τους Λαφαγέτ και Σλούκα. Ο Αμερικάνος με το κροατικό διαβατήριο ήταν εξαιρετικός τόσο οργανωτικά όσο και εκτελεστικά επιβεβαιώνοντας πως τελευταία διανύει περίοδο φόρμας. Μαζί με τον Σλούκα ανέβασαν το ρυθμό του Ολυμπιακού, που κατάφερε να πετύχει αρκετά καλάθια σε πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, παίρνοντας σημαντική βοήθεια και από τον Πρίντεζη. Χάρη σε αυτή την άνοδο του ρυθμού οι "ερυθρόλευκοι" σταθεροποίησαν ενα προβάδισμα 6-8 πόντων, το οποίο δεν μεγάλωσε παρά με τη λήξη του ημιχρόνου (45-35), επειδή ο Άρης κατάφερνε κατά διαστήματα να βρίσκει κάποιους τρόπους αντίδρασης. Στην άμυνα με μια ζώνη, που χρησιμοποιούσε σποραδικά ο Πρίφτης, και στην επίθεση με κάποιους αιφνιδιασμούς οι οποίοι είχαν ως αποδέκτη κυρίως τον Βεζένκοφ.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός εφάρμοσε τη γνωστή πετυχημένη συνταγή για να "καθαρίσει" το παιχνίδι: άμυνα. Με σοβαρότητα και διάθεση στα μετόπισθεν, είχε καλές επιστροφές έκλεισε όλους τους διαδρόμους στη ρακέτα και καθώς οι αντίπαλοι ήταν άστοχοι, δέχθηκε μόλις 14 πόντους στο δεκάλεπτο. Στην επίθεση χωρίς να ενθουσιάζει και παρά το ότι ο Σπανούλης παρέμενε άσφαιρος, ήταν αποτελεσματικός. Οι Πετγουέι και Ντάνστον ήρθαν να συνδράμουν τον Λαφαγέτ (που τραυματίστηκε πάντως προς το τέλος της τρίτης περιόδου) και η διαφορά στο τέλος της περιόδου ανέβηκε για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (67-46), πριν ο Αντεγκμπόγε με τρίποντο στην εκπνοή κάνει το 67-49.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Άρης έδειξε διάθεση να παλέψει και με τον Ριντ να δίνει μαζεμένες λύσεις στην επίθεση μείωσε 69-57. Όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Σοβαρεύτηκε στην άμυνα κλέβοντας πολλές μπάλες και ανέβασε πάλι το ρυθμό με αποτέλεσμα να ξεφύγει. Στο 35' το σκορ ήταν 76-57 και η σεμνή τελετή έλαβε οριστικά τέλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με 84-68, με τον Πρίντεζη να δείχνει πως βρίσκει τα πατήματά του και τον Σπανούλη να τελειώνει τον αγώνα χωρίς να σκοράρει ούτε πόντο, έχοντας μοιράσει όμως 9 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 67-49, 84-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πετγουέι 15 (3), Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Ντάρνεν 7, Σλούκας 8 (2), Σπανούλης, Λαφαγέτ 14 (3), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Κατσίβελης

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 10 (2), Ριντ 11, Τόμας 12 (1), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 14, Νέιμικ 2, Αντεγμπόγιε 11 (1), Δήμας.