Λίγο πριν από τον τελικό...

osfp panionios

Το τελευταίο βήμα προς το μεγάλο τελικό θέλουν να κάνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στους ημιτελικούς των πλέι οφ, που αρχίζουν την Τρίτη. Εκτός εάν ΠΑΟΚ και Πανιώνιος έχουν διαφορετική άποψη...

Οι ημιτελικοί των πλέι οφ αρχίζουν την Τρίτη σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, θα συνεχιστούν την Πέμπτη στα ίδια γήπεδα και τη Δευτέρα 19/5 θα μετακομίσουν σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη. Αν θα υπάρξει συνέχεια, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των "αιωνίων" και το κατά πόσο θα θελήσουν να παίξουν με τη φωτιά.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος (ΣΕΦ, 19.30-ΝΕΡΙΤ)

Πρώτοι χρονικά ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών Ολυμπιακός και Πανιώνιος, που αναμετρώνται στο ΣΕΦ. Και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πλήρεις, αφού δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Ιστορία μεγάλη στα πλέι οφ δεν έχουν, τουλάχιστον από το 1992 και μετά, ωστόσο και τις δύο φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες (αμφότερες στα ημιτελικά), ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0.

«Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε τις δυσκολίες της σειράς με τον Πανιώνιος και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε εύκολο έργο. Θα αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι της σειράς ξεχωριστά και τη δεδομένη στιγμή το μυαλό μας είναι μόνο στον αγώνα της Τρίτης», λέει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Η ημιτελική σειρά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό είναι αναμφισβήτητα δύσκολη αποστολή για μας. Η ποιότητα και η πληρότητα του Ολυμπιακού είναι δεδομένες, όμως, και η δική μας ομάδα έχει δείξει σε όλη την διάρκεια της σεζόν πολύ καλά δείγματα γραφής, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Θέλουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στην σειρά και μέσα από τους αγώνες να γίνουμε ακόμη καλύτερη ομάδα», λέει κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Διαιτητές θα είναι οι Γκόντας, Γκούμας, Μαγκλογιάννης.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ, 21.30-ΝΕΡΙΤ)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ στην έναρξη μιας σειράς, που κάποτε έκρινε ακόμα και τον τίτλο. Τη σεζόν 1997-98 αυτό ήταν το ζευγάρι του τελικού, που ολοκληρώθηκε με νικητή τον Παναθηναϊκό με 3-2. Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα των "πρασίνων" μετά το 1984 (με προπονητή τον Λευτέρη Σούμποτιτς) και σηματοδότησε την εγκαθίδρυση της δυναστείας τους τα επόμενα χρόνια. Συνολικά Παναθηναικός και ΠΑΟΚ έχουν αναμετρηθεί σε πλέι οφ μετά το 1992 οκτώ φορές και ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει μόνο μία. Την ημιτελική σειρά του 1994 με 3-2.

«Βρισκόμαστε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.  Απέναντί μας θα βρούμε μια ομάδα, η οποία έχει δείξει ότι είναι σοβαρή και διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά για τον ΠΑΟΚ, να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να παρουσιαστούμε στο παρκέ όπως πρέπει, σεβόμενοι τον αντίπαλό μας, όπως κάνουμε πάντα», λέει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Για κάθε ομάδα και όχι μόνο για μας, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην έδρα του. Είναι μία ομάδα πλήρης, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι και στο Final Four. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο, με όλες τις δυνατότητες που έχουμε και τα προβλήματά μας, όπως αυτό του Payne, ώστε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες των αγώνων αυτών. Τα Playoffs είναι μία διαφορετική ιστορία σε σχέση με την κανονική περίοδο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που θέλει να τρέξει πολύ, δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να επιβάλει αυτό τον ρυθμό που θέλει. Πρέπει να έχουμε υπομονή στην άμυνα και στην επίθεση, να έχουμε καθαρό μυαλό και να είμαστε συγκεντρωμένοι ακόμη και στις μικρές λεπτομέρειες των αγώνων για να μην δώσουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα λάθη μας, αλλά κι εμείς να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όσες ευκαιρίες μας δοθούν», λέει κι ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Διαιτητές θα είναι οι Χριστοδούλου, Μάνος, Μητσόπουλος.