To call or not to call?

souli

Μία φάση - η τελευταία - μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης του Ολυμπιακού στη Πυλαία. Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για διαφορετικά κριτήρια από τους διαιτητές, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θέλησε να απαντήσει καταθέτοντας απλά την εκτίμηση περί καθαρής φάσης.

Με εξαίρεση πάντως τους άμεσα εμπλεκόμενους, οι υπόλοιποι παίκτες μάλλον δεν είχαν άποψη επί του θέματος. Κρίνοντας από την τοποθέτηση του Μαρκ Πέιν περί... «ουδεμίας συζήτησης επί τούτου» στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. «Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Η μία όψη είναι αυτό που έπαιξαν οι παίκτες στο γήπεδο και η άλλη, το τι σφύριζαν οι διαιτητές όπου θεωρώ ότι ίδιες φάσεις τις σφύριζαν διαφορετικά», είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος για να συμπληρώσει. «Έχουμε πολλά παράπονα από τους διαιτητές. Στη τελευταία φάση, εμείς θέλαμε να παίξουμε πικ εν ρολ στη κορυφή με τον Κούπερ και ζητήσαμε την ετοιμότητα των υπολοίπων σε περίπτωση παγίδας του Ολυμπιακού. Για τη τελευταία φάση, είναι 3-4 ίδιες φάσεις στις οποίες καταλογίστηκαν φάουλ υπέρ των παικτών του Ολυμπιακού και όχι σε μας. Εμείς θέλουμε το παιχνίδι να παίζεται με ίσους όρους. Δεν θυμάμαι ποτέ άνθρωπος του ΠΑΟΚ να πήγε στη κλήρωση των διαιτητών σε αντίθετη με παράγοντες άλλων ομάδων που πηγαίνουν και μαλώνουν για ένα σφύριγμα». Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε και στο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μπόγρη, λέγοντας ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας και παίξαμε με δύο γρήγορους ψηλούς με σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Ξεκινήσαμε καλά, μετά ο Ολυμπιακός έβαλε περισσότερο την μπάλα στο καλάθι και την έβγαζε έξω βγάζοντας σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ ο Ολυμπιακός ξέφυγε αρχικά, εμείς δείξαμε την ετοιμότητα μας για τη νίκη. Φθάσαμε στο +5 ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά εκεί δεν φερθήκαμε έξυπνα. Ο Ολυμπιακός έβαλε ένα μεγάλο σουτ».

Μπαρτζώκας: «Δεν νομίζω ότι ήταν φάουλ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ανέλυσε το πλάνο της ομάδας του στη τελευταία άμυνα λέγοντας ότι «εμείς θέλαμε να κάνουμε παγίδα στον Κούπερ ή στον Χαραλαμπίδη και φάουλ σε κάθε άλλον παίκτη του ΠΑΟΚ. Ευτυχώς, ο Κούπερ πήγε στην πλάγια γραμμή κι αυτό βοήθησε στα σχέδιά μας. Για το φάουλ που λέτε, δεν έχω άποψη. Δεν νομίζωψ ότι έγινε, εκτιμώ ότι ήταν μια καθαρή παγίδα. Να το δούμε και στη τηλεόραση», είπε και αναφέρθηκε στο παιχνίδι. «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι σε ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ήταν κρίμα που έγινε υπό αυτές τις συνθήκες, ασχέτως του ότι αν υπήρχε κόσμος θα λειτουργούσε υπέρ του ΠΑΟΚ. Ήταν ένα παιχνίδι με αυξομειώσεις σε απόδοση και σκορ, ιδίως εμείς όταν ξεφύγαμε με 10 πόντους, δεν κάναμε πράγματα έπρεπε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε ΜΕ μεγάλα σουτ, 5/5 τρίποντα είχε ο Χαραλαμπίδης ενώ και ο Κούπερ έβαλε δύο από μακρινή απόσταση. Στο τέλος δείξαμε προσωπικότητα και χαρακτήρα, είχαμε καλή αντίδραση, μας βοήθησε και η τύχη που πάντα παίζει ρόλο σε παιχνίδι που κρίνονται στον πόντο. Αυτό το παιχνίδι δεν διακύβευε κάτι στο πρωτάθλημα διότι θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε τη πρώτη θέση, αλλά ούτε και να χάσουμε τη δεύτερη. Γι' αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ένα rotation και να μην παίζει παίκτης περισσότερα από 20 λεπτά».

Εκεί ρωτήθηκε για την απόδοση του Τζαμάριο Μουν και απάντησε ότι «είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ευρώπη, δείχνει όμως το κίνητρο και την ποιότητά του», για να καταλήξει στο δίδαγμα του σημερινού (16/2) αγώνα. «Μπήκαμε σβηστοί στο παιχνίδι, χωρίς να κάνουμε τα βασικά και ιδιαίτερα βιαστικοί στην επίθεση. Το μάθημα για μας είναι ότι αν δεν τρέξεις κι αν δεν παλέψεις, δεν κερδίζεις».