Η Νέα Σμύρνη και... οι άλλοι

pao-panionios-oukits

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός έχει εύκολο έργο κόντρα στο Ρέθυμνο, οι ουραγοί… την έχουν άσχημα απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους και στα Τρίκαλα θα πέσουν κορμιά. Αυτή είναι σε σύνοψη η 19η αγωνιστική της Α1.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολο έργο στη Νέα Σμύρνη, παρ’ όλο που ο Πανιώνιος τελευταία είναι ντεφορμέ. Μέσα στο σπίτι του, ωστόσο, είναι σκληρό καρύδι και στο κάτω κάτω έχει μεγαλύτερο κίνητρο, αφού από εκεί που πήγαινε για δεύτερος κινδυνεύει τώρα να χάσει και την τρίτη θέση. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν χάνει την πρώτη, επομένως είναι πιο άνετος. Και ο Πεδουλάκης μπορεί να κάνει ένα φρεσκάρισμα ενόψει του επόμενου δύσκολο αγώνα για την Ευρωλίγκα με το Μιλάνο. Ο Ζακ Ράιτ πάντως δεν έχει ακόμα δικαίωμα να παίξει.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στο Ρέθυμνο, όχι μόνο γιατί είναι καταφανώς ανώτερος, αλλά και γιατί το Ρέθυμνο παίζει ελεύθερο μπάσκετ, που είναι βούτυρο στο ψωμί των «ερυθρολεύκων».

Εκείνος που μπορεί να έχει πρόβλημα είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πηγαίνει στην Ελευσίνα να αντιμετωπίσει τον Πανελευσινιακό, που «καίγεται». Κινδυνεύει με υποβιβασμό, ψάχνει νίκες για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και θα είναι αποφασισμένος. Ο «δικέφαλος» από την άλλη θέλει τη νίκη, διότι κυνηγάει τον Πανιώνιο, αλλά παράλληλα προσπαθεί να ξεφύγει και από τη Ν. Κηφισιά, η οποία ελπίζει ακόμα και για την τέταρτη θέση.

Η ομάδα των βορείων αθηναϊκών προαστίων έχει να χάσει πάνω από 2,5 μήνες από ομάδα που δεν είναι ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, επομένως είναι το προφανές φαβορί στον αγώνα με τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι παίζουν τη ζωή τους, καθώς είναι τελευταίοι και νέα ήττα θα τους απομακρύνει κι άλλο από το στόχο της σωτηρίας, ωστόσο οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Παρ’όλο που, όπως όλα δείχνουν, θα κάνει ντεμπούτο και ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ Έρικ Ντέβεντορφ.

Η άλλη ομάδα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη, ο Ίκαρος, έχει επίσης πολύ δύσκολο έργο. Πάει στη Δράμα για να αντιμετωπίσει τον ΚΑΟΔ, που όπως έδειξε την περασμένη εβδομάδα στα Ιλίσια, δεν χαρίζει κάστανα, χώρια που μάχεται για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, οπότε έχει ισχυρό κίνητρο.

Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στα Τρίκαλα. Εκεί όπου ο προπονητής του φιλοξενούμενου Κολοσσού, Δημήτρης Πρίφτης, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι προπονητής των γηπεδούχων, αν είχε ευοδωθεί το καλοκαίρι το φλερτ του με τη θεσσαλική ομάδα. Η ουσία είναι πως τα Τρίκαλα «καίγονται», αφού η ζώνη του υποβιβασμού είναι κοντά και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη, την οποία θα ήθελε και ο Κολοσσός για να εξασφαλιστεί, αλλά δεν θα χαθεί κιόλας αν χάσει. Στα Τρίκαλα επιστρέφει ως αντίπαλος και ο Κόμματος, που έφυγε λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν μετά από διαφωνία με τον κόουτς Φλεβαράκη και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ετοιμάζει απαντήσεις.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα Π., που θα παίξει ρόλο στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ, αν και ο Απόλλων δεν έχει εξασφαλίσει 100% την παρουσία του στην Α1 ακόμα.

Το πρόγραμμα
Σάββατο 22/2
Δράμα (16.00): ΚΑΟΔ-Ίκαρος (Χριστοδούλου, Ταβουλαρέας, Καλδίρης)
Τρίκαλα (16.00): Τρίκαλα-Κολοσσός (Πηλοΐδης, Ανδρικόπουλος, Παφίλης)
Ελευσίνα (16.00): Πανελευσινιακός-ΠΑΟΚ (Σχινάς, Γκούμας, Παντελίδης)
Ζηρίνειο, Κηφισιά (16.00): Ν. Κηφισιά-Ηλυσιακός (Κορομηλάς, Σώμος, Ξενικάκης)
Κυριακή 23/2
Νέα Σμύρνη (19.00-Novasports 4): Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Μαγκλογιάννης)
ΣΕΦ (19.15-ΔΤ): Ολυμπιακός-Ρέθυμνο (Μπήτης, Πουρσανίδης Κ., Αναστόπουλος Α.)
Δευτέρα 24/2
Αλεξάνδρειο (17.00-Novasports 1): Άρης-Απόλλων Π. (Τανατζής, Δεσλής, Ταρενίδης).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18αγ.)
1. Παναθηναϊκός 35
2. Ολυμπιακός 32
3. Πανιώνιος 31
4. ΠΑΟΚ 29
5. Ν. Κηφισιά
6. Άρης 26
7. ΚΑΟΔ 26
8. Ρέθυμνο 25
9. Απόλλων Π. 25
10. Κολοσσός 25
11. Τρίκαλα 24
12. Πανελευσινιακός 24
13. Ίκαρος 23
14. Ηλυσιακός 23
* Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς.