Με Μουν και... non call!

osfp paok

Ένα κάρφωμα του Τζαμάριο Μουν «έσωσε» τον Ολυμπιακό στο PAOK SPORTS ARENA, καθώς του χάρισε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 74-72, αλλά πριν από αυτό μάλλον δεν δόθηκε φάουλ του Ντάνστον στον Κούπερ!

24 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία τα τελευταίας επίθεσης. Ο Κούπερ πήρε κακή απόφαση πηγαίνοντας στα πλάγια του γηπέδου, ο Ολυμπιακός αντέδρασε με double team των Κόλινς-Ντάνστον, αλλά ο τελευταίος μάλλον έκανε σωματικό φάουλ στον βραχύσωμο παίκτη του ΠΑΟΚ. Αυτός αναγκάστηκε να πετάξει τη μπάλα στα χέρια του Λοτζέσκι για να μην βγει εκτός γραμμών και ο Ολυμπιακός εκδηλώνοντας τον αιφνιδιασμό που κατέληξε σε κάρφωμα του Μουν πήρε τη νίκη. Ο Αμερικανός ήταν εξάλλου ο άνθρωπος που γενικότερα έσωσε τον Ολυμπιακό, καθώς είχε προηγηθεί κι ένα μεγάλο τρίποντο στα 48 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Στο παιχνίδι, αν ο ΠΑΟΚ του πρώτου δεκαλέπτου άγγιξε τη τελειότητα, ο Ολυμπιακός ήταν για κλάματα. Με φουριόζο τον Χαραλαμπίδη που ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα και τον Κούπερ να εκτελεί στην εντέλεια τα οργανωτικά καθήκοντά του, ο Δικέφαλος πήρε ρυθμό από την επίθεση και με οδηγό την ευστοχία του έξω από τα 6,75 προηγήθηκε με 14-7 (4'). Αμυντικά, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πατήσει στο ζωγραφιστό, τον περιόρισε σε ένα περιφερειακό παιχνίδι και τον ανάγκασε να υποπέσει σε επτά λάθη. Έτσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους και από το transition κι έφτασαν τη διαφορά έως και στους 11 πόντους στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (25-14). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε αλλαγές και ο Τζαμάριο Μουν ήταν ο παίκτης που άλλαξε άρδην την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός έδωσε οκτώ πόντους στην επίθεση, κυρίως όμως έτρεξε την ομάδα του στο transition. Από. κοντά και ο Κόλινς, ενώ ο Σλούκας έβαλε περισσότερη λογική στο παιχνίδι. Έτσι, ο Ολυμπιακός της μίας ασίστ και των επτά λαθών του πρώτου δεκαλέπτου, είχε τα αντιστρόφως ανάλογα νούμερα στη 2η περίοδο. Με βελτιωμένη τη δημιουργία αλλά και με τρομερή ευστοχία έξω από τα 6,75 (σ. σ. τελείωσε το ημίχρονο με 7/10 προσπάθειες), οι «ερυθρόλευκοι» ροκάνισαν τη διαφορά (30-27, 16') για να προηγηθούν στο τέλος του ημιχρόνου με 37-40 έπειτα από buzzer beater από τον Στράτο Περπέρογλου. Ο δε ΠΑΟΚ πλήρωσε την έλλειψη βάθους του σαν ομάδα, αφού με τους Κούπερ, Χαραλαμπίδη στον πάγκο (και τον Γιώργο Μπόγρη εκτός παιχνιδιού λόγω ίωσης), δεν κατάφερε να διαχειριστεί μια εξαιρετική - για τον ίδιο - κατάσταση.

Δια χειρός Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 40-49 (23'), αλλά κάπου εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ με τους Χαραλαμπίδη, Τσαϊρέλη και Κούπερ και σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έδειχνε αποδιοργανωμένος, με επιμέρους σκορ 21-3, ξέφυγε με 61-52 (33'). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στη μάχη τους Σλούκα, Κόλινς και Μουν και είδε την ομάδα του να αντιδράει καλύτερα. Με επιμέρους σκορ 13-4, οι πρωταθλητές Ευρώπης ισορρόπησαν τη κατάσταση (65-65, 36'), για να φθάσουμε ένα λεπτό πριν το φινάλε όπου ο Πέιν με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έδωσαν αέρα πέντε πόντων στον ΠΑΟΚ (72-67). Ένα μεγάλο τρίποντο του Μουν και δύο βολές από τον Λοτζέσκι ισορρόπησαν εκ νέου τη κατάσταση (72-72) για να ακολουθήσει η επίμαχη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-40, 51-52, 72-74

ΠΑΟΚ: Πέιν 11, Κούπερ 14(2/9 τρ.), Χαραλαμπίδης 17(5/5 τρ.), Τσόχλας 3(1), Τσαϊρέλης 13(1), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Καλλές 5, Κασελάκης 3(1).

Ολυμπιακός: Μουν 11(3), Ντάνστον 8, Σπανούλης 6(1), Περπέρογλου 3(1), Σλούκας 12(1), Κόλινς 12(2), Σίμονς, Λοτζέσκι 9(1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3(1), Καββαδάς.