Δράμα στα Ιλίσια

kaod ilisiakos

Με τους Μπράουν και Τζόουνς πρωταγωνιστές και με ψυχραιμία στο τέλος ο ΚΑΟΔ δεν χαρίστηκε στον Ηλυσιακό, τον νίκησε με 74-70 στα Ιλίσια και, όπως φαίνεται, τον στέλνει… συστημένο στην Α2.

Ο Πίγκραμ μπήκε στον αγώνα φουριόζος και με 11 σερί πόντους, που ακολούθησαν το πρώτο καλάθι του Ιωάννουν, έβαλε τον Ηλυσιακό μπροστά στο σκορ στο ξεκίνημα. Όμως δεν μπορούσε να σκοράρει συνέχεια κι όταν κάποια στιγμή σταμάτησε ο ΚΑΟΔ βρήκε την ευκαιρία να ισορροπήσει.

Η ομάδα της Δράμας χτύπησε κυρίως μέσα στη ρακέτα, όπου ο Βον έκανε σπουδαία δουλειά τόσο σκοράροντας όσο και μαζεύοντας επιθετικά ριμπάουντ. Μεγάλη βοήθεια έδινε και ο Μάρκοβιτς, έτσι ο ΚΑΟΔ πέρασε μπροστά στις αρχές της δεύτερης περιόδου και ως το 18’ διατηρούσε το προβάδισμα (35-30). Ένα τρίποντο του Δορκοφίκη και ο Πίγκραμ, που ήταν σε σπουδαία μέρα, βοήθησαν τον Ηλυσιακό να τρέξει ένα σερί 8-0 και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 38-35.

Μέχρι το 22’ ο Ηλυσιακός είχε καταφέρει να τρέξει ένα συνολικό σερί 13-2 και χάρη σε ένα τρίποντο του Αντωνάκη προηγήθηκε με 43-37, όμως Μπράουν και Τζόουνς κράτησαν όρθιο τον ΚΑΟΔ και έδωσαν συνέχεια στο ντέρμπι μειώνοντας στο 25’ στον πόντο (47-46). Ο Ηλυσιακός πάντως κατάφερνε να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με τον Μποντζ από κάποια στιγμή και μετά να κάνει σπουδαία δουλειά, ειδικά στα επιθετικά ριμπάουντ.

Προς το τέλος της τρίτης περιόδου ο ΚΑΟΔ πέρασε και πάλι μπροστά με βοήθεια που έδωσε ο Στίγκερς (56-53 στο 28’) και κατάφερε να διατηρήσει αυτό το μικρό προβάδισμα έως το τέλος του δεκαλέπτου, έχοντας κατορθώσει να περιορίσει τον Πίγκραμ, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Ηλυσιακού στο προηγούμενο διάστημα.

Ο Πίγκραμ με δύο βολές ισοφάρισε για τον Ηλυσιακό στην αρχή της τελευταίας περιόδου, αλλά οι Μπράουν και Τζόουνς ήταν σε καλή μέρα και βοήθησαν τον ΚΑΟΔ να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ και να προηγηθεί με 63-57 στο 35’. Ο Ηλυσιακός έδειχνε να ξεμένει από επιθετικές λύσεις, ίσως επηρεασμένος και από το άγχος για τη νίκη.

Ήταν τότε πάντως που ο Αντωνάκης με τρίποντο και ο Χατζής με πέντε συνεχόμενους πόντους «μίλησαν» και χάρη σε αυτούς ο Ηλυσιακός ανέτρεψε το σκηνικό και με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 65-63 στο 37’. Ο ΚΑΟΔ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία λέξη του.

Μπράουν και Τζόουνς συνέχισαν το… βιολί τους, έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίσια και όταν ο Στίγκερς έκανε το 71-68 ένα λεπτό πριν από το φινάλε, ο Πίγκραμ από πρωταγωνιστής έγινε μοιραίος για τον Ηλυσιακό. Ο Αμερικανός έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα, έχασε ένα τρίποντο και δύο κρίσιμες βολές στο τελευταίο λεπτό κι αυτά ο ΚΑΟΔ δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Με τους Μπράουν και Τζόουνς να ευστοχούν στις βολές έκανε το 74-70, σκορ που ήταν και το τελικό, αφού ο Ιωάννου αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα. Ο ΚΑΟΔ με τη νίκη του έμεινε σε τροχιά πλέι οφ, αντίθετα ο Ηλυσιακός θα πρέπει να ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στην Α2.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 38-35, 55-57, 70-74

Ηλυσιακός: Καυκής 2, Φακοπουλίδης 4, Αντωνάκης 8, Χατζής 7, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 4, Ιωάννου 3, Μποντζ 12, Πίγκραμ 23.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 5, Τζόουνς 17, Στίγκερς 4, Μπράουν 21, Βον 15 , Μάρκοβιτς 7, Σπυρίδωνος, Μπάβτσιτς 2, Ζάρας 3, Μπένας.